ETEN

Review // Slow juicer vs. sapcentrifuge

Slow Juice Review by Rosalie's Recipes // #slowjuicer #review #huromhf

“Wat is precies het verschil tussen een slow juicer en een ‘fast juicer’ oftewel een sapcentrifuge?” – een vraag die ik vaak voorbij zie komen. Ik wist het zelf ook niet precies en ben daarom enkele maanden geleden zelf het onderzoek aangegaan. De Hurom HF Slow Juicer vergelijk ik hier met de Bosch MES3000.

Let op: juice recepten en juicing is iets anders dan smoothies en blenden. Door te ‘juicen’ haal je het sap uit de vrucht door de vezels en de pulp van het sap te scheiden. Dat kan met een slow juicer of een sapcentrifuge. Heb je dit niet tot je beschikking? Blend het dan in je blender maar gebruik meer water dan bij het recept staat vermeld. Wat je daarna kunt doen, is de smoothie door een notenmelkzak ‘filteren’.

De Slow Juicer
Blij als een kind probeerde ik de slow juicer uit. Ten eerste vind ik de slow juicer er mooi uitzien. Daarnaast is hij echt veel stiller in gebruik. Met mijn sapcentrifuge maak ik zowat de buren wakker, mijn slow juicer maakt bijna geen geluid. Bekijk en hoor het verschil zelf: ik nam een korte Instagram video op om het zo goed mogelijk te laten zien en horen:

Hurom HF Slow Juicer Review // Rosalie's Recipes

Mijn eerste sapje was een sapje van appels, meloen, courgette, grapefruit, limoen en avocado.

Hurom HF Slow Juicer Review // Rosalie's Recipes

De slow juicer is ook veel makkelijker schoon te maken. Niet heftig boenen of schrobben: laat er gewoon twee glazen water doorheen lopen en spoel het daarna om met warm water en een klein borsteltje (dit krijg je erbij). 

Slow Juicer Review

Slow Juice Review

Slow Juicer Review

Het verschil in sap
Wat ik natuurlijk precies wilde weten, is het verschil in sap. Hoe smaakt het sap gemaakt met de slow juicer en hoe smaakt het sap gemaakt met de sapcentrifuge? Is het echt zo’n groot verschil in smaak?

Ik maakte twee keer precies hetzelfde sap met de twee verschillende machines. De ingrediënten:

 • 1 appel
 • 1 peer
 • 1 wortel
 • 1/4 komkommer
 • 1 klein stukje broccoli
 • 1 stukje kurkuma
 • 1 stukje gember

Tested: Hurom HF Slow Juicer // Rosalie's Recipes

Ik perste de sappen en goot het meteen in twee glazen flessen. Links is het sap gemaakt met de Bosch Sapcentrifuge en rechts (met het elastiekje) is het sap gemaakt met de Hurom HF Slow Juicer:

Hurom HF Slow Juicer compared to Bosch Fast Juicer / Review on Rosalie's Recipes

Hurom HF Slow Juicer compared to Bosch Fast Juicer / Review on Rosalie's Recipes

Het sap gemaakt met de Hurom HF Slow Juicer was veel voller en heftiger van smaak. Ik heb het daarna meteen in de koelkast gezet, 36 uur later (zonder te schudden) zag het er zo uit:

Slow Juicer Test / Rosalie's Recipes

Slow Juicer Review

Even goed schudden, toen zag het er zo uit: 

 Slow Juicer Review

Slow Juicer Review

Zoals je ziet: het sap gemaakt met de slow juicer is feller van kleur, voller, het is meer sap en het is veel heftiger en lekkerder van smaak. Na 36 uur was het sap gemaakt met de sapcentrifuge erg vlak van smaak – niet lekker meer. Het sap gemaakt met de slow juicer smaakte nog steeds intens en vol. Veel langer houdbaar dus. Daar staan slow juicers ook om bekend; omdat het fruit en de groenten langzaam samen worden geperst komt er minder zuurstof bij – daarom is het langer houdbaar.

Slow Juicer Review // Tested

PRO’S vs. CON’S

Waarom zou je moeten kiezen voor een slow juicer:

 • Een slow juicer produceert meer sap en minder pulp.
 • De smaak van het sap is lekkerder wanneer het gemaakt wordt met een slow juicer
 • Het sap blijft tot 72 uur houdbaar en lekker
 • Een slow juicer is veel stiller in gebruik
 • Een slow juicer is makkelijker schoon te maken

Waarom je niet voor de slow juicer zou moeten gaan:

 • Je hebt er geen geld voor
 • Je hebt er geen tijd voor (een sapje maken kost meer tijd omdat het langzamer gaat)
 • Je bent te lui om de ingrediënten in kleinere stukjes te snijden (de trechter ingang is vrij smal)

Hurom HF Slow Juicer // Rosalie's Recipes

Conclusie
De slow juicer is een betere optie. Je kunt een paar dagen vooruit ‘juicen’, wat je juist tijd kan schelen. Als je er niet genoeg geld voor hebt – koop voor nu een sapcentrifuge, je zal er onwijs blij mee zijn! Spaar zachtjesaan voor een slow juicer – je zal er onwijs blij mee zijn! Verse sapjes maken in de zomer, genieten van de lekkerste sap recepten en zelf sapkuren ondergaan met je eigen sapjes. Ideaal!

Bekijk voor sap recepten eens mijn eigen blog, in het Engels en Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.