MODE & BEAUTY

Review & Win: Lush Zomer 2014

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Lush Zomer 20141

Ik werd van de week spontaan weer zielsgelukkig toen het perspakketje van Lush Cosmetics binnenkwam. Ik schreef een tijdje geleden al over de lentecollectie, en nu zijn er voor de zomer weer enkele nieuwe “snoepjes” gemaakt. Snoepjes indeed: ze ruiken niet alleen naar snoepjes, vers fruit en anders heerlijks; ze zien er ook altijd uit om op te eten! (FYI: niet doen!) Het hele huis is gelijk een stuk vrolijker als de Lush producten overal in huis liggen om getest te worden.

En zo ben ik van de week aan de slag gegaan met deze nieuwe producten van Lush. Als je nog niet weet waarom Lush zo’n fantastisch product is, heb ik hier 9 redenen gegeven wat ik zo fijn vind aan dit merk. Must read als je er nog niet zo veel vanaf weet!

Mangnificent

Lush Zomer 20142

Mm… Lekker, zo’n bonk zeep. In het zeepje zitten zowel verse als gedroogde mangostukjes. Wauw!  Ik heb een intens droge huid en van zeep word ik normaal gesproken echt niet goed: m’n huid wordt er namelijk nog droger van. Mangnificent is voor mij werkelijk magnificent, want ik heb voor de eerste keer bij zeep dat ik er geen droge huid van krijg! Unicum! Het zeepje ruikt fris en m’n huid werd er heel zacht van. Ik ben fan!

Je koopt deze bonk voor 6,85 hier.

Zest

Lush Zomer 20143

Nu gebruik ik normaliter geen gel voor mijn grote bos haar met krullen; maar speciaal voor deze test heb ik natuurlijk wel deze sinaasappel hair gelly uitgeprobeerd. Normaal gesproken is gel toch altijd zo vet? Geloof me: Zest is dat dus absoluut niet. Ook bijzonder: je moet de gelly uit je potje halen, tussen je handen wrijven en vervolgens weer terugdoen in het potje. Hihi.

Zest past alsnog niet perfect bij mijn type haar; maar zodra mijn vriend de test heeft gedaan, zal ik dit delen op Instagram.

Je kunt Zest voor 19,35- hier kopen.

D’Fluff

Lush Zomer 20144

It’s so fluffy I’m gonna dieee!

Maar seriously. Kijk nou hoe fantastisch D’Fluff eruit ziet! Ik kon het eigenlijk zo opeten (nogmaals: niet doen!).

De geur verbaasde me weer wel; ik had door de looks en de omschrijving een heerlijk romige aardbeiengeur verwacht, maar het rook juist wat ‘synthetisch’. Precies wat het niet is! (Er zit namelijk aardbeien, cacaoboter en kokosolie in.) Het rook alleen wel echt een beetje naar scheercrème; ietwat muffig. Ondanks dat ik me heb laten laseren, kan ik het soms nog wel eens gebruiken ;). M’n huid stelde dit dan ook op prijs: het werd er lekker zacht van.

Je koopt D’Fluff voor  9,95- hier.

Granny Takes a Dip

Lush Zomer 20146

Mm… Wat een zoete, fijne geur! Met citroenolie, peperolie, gemberolie en gardenia extract kan dat ook niet anders. Helaas kwam zielige Granny alleen niet heel aan op de Moderne Hippies HQ! Snel in een zakje doen, en snel in bad gooien dus.

In de omschrijving van Lush staat dat het je een psychedelische badervaring zal opleveren – dat gedeelte spreekt me al heel erg aan ;)! Alle losse stukjes binnenkort in bad gooien, en let’s goo!

Je koopt Granny Takes a Dip hier voor € 5,65-.

Parsley Porridge

Lush Zomer 20147

M’n badkamer ruikt compleet naar een zen-sauna-spa-ervaring door de Parsley Porridge zeep. Wat een intens lekkere, ontspannende geur! Het zeepje zit vol tea tree, verse peterselie en grapefruit, waardoor het zeepje een uitstekende antibacteriele werking heeft. Het zorgt voor de kruidige geur waar ik zo’n fan van ben. M’n huid werd er een beetje droger van (maar ik heb een intens droge huid en ben dit gewend bij zeep; dus dit viel nog mee). De geur overwint het voor mij, want daarom gebruik ik ‘m graag. Nogmaals: de zeepjes van Lush zijn echt een uitzondering voor mij. Ik ben fan!

Ook Parsley Porridge is € 6,85- en koop je hier.

African Paradise

Lush Zomer 20145

Heb je even?! African Paradise, I’m in love! Maar echt! Ik word intens gelukkig door de geur van African Paradise. Zo exotisch, zo lekker! M’n huid werd er ook heel gelukkig van; ik voelde zo zacht! Ik ben een groot fan van Afrika, en African Paradise toont weer aan waarom: het zit namelijk tjokvol verzorgende ingrediënten uit Afrika, zoals amandel- en moringa-olie, verse aloë-gel, verse mango-sap, fair trade shea boter, marula- en baobab-olie. Mmm!

Aangezien kokosolie als bodylotion echt een dikke #fail is gebleken (= een paar uur halfnaakt in de kamer zitten wachten totdat je weer bent ‘opgedroogd’), is African Paradise dé oplossing voor een verantwoorde “bodylotion” waarvan je huid intens huid zacht wordt. But hold your horses, het is geen bodylotion; het is body conditioner!

Ik ben ook zo’n beauty-idioot; hier had ik dus echt nog nooit van gehoord (het is in beauty-land blijkbaar hip & happening – nooit geweten). Wat je dus moet doen? Net zoals conditioner in je haar: als je nat bent onder de douche insmeren, afspoelen en afdrogen (ik snap ook niet zo goed wat dit nou anders maakt dan normale douchegel? Welke hippie kan me dit vertellen?). Uiteindelijk vond ik het het lekkerste om het toch wat meer als bodylotion te gebruiken: dan stapte ik de douche uit, droogde ik mezelf af, smeerde ik het op m’n huid, en droogde ik mezelf nogmaals af met de natte handdoek. Zo word je potje in ieder geval ook niet zeiknat onder de douche. En zo behield ik de lekkere geur op m’n huid!

Extra leuk aan African Paradise: zeven van de ingrediënten die gebruikt zijn voor dit product komen uit het SLush Fund. SLush vormt een heel nieuw hoofdstuk in het verhaal over ethisch en creatief inkopen binnen Lush. Lush maakt gebruik van de drie principes binnen de permacultuur-beweging: ‘zorg voor de aarde’, ‘zorg voor mensen’ en ‘eerlijk delen’. SLush maakte het mogelijk om biologische alternatieven te vinden voor het verbouwen van grond, een goede training te ontwikkelen over biologische agricultuur en om projecten op te zetten die anderen voorzien van een inkomen. Binnen SLush zijn ze zelfs producent geworden van de beste kwaliteit essentiële olie en andere prachtige ingrediënten, waardoor andere mensen kunnen leven van het werken aan verantwoorde landbouwprojecten. Hoe te gek is dat!

Speciaal omdat ik zo in love ben, en omdat ik fan ben van het SLush Fund, mag ik een African Paradise weggeven! Als je dus nieuwsgierig bent geworden, moet je volgende doen:

  1. Zet bovenstaande foto van African Paradise op je eigen Instagram account (dit kun je doen door bovenstaande foto op te slaan, of bijv. een printscreen van je telefoon te maken van de foto). Ik heb dezelfde foto, zoals hierboven, net gedeeld op mijn persoonlijke Instagram. Je kunt ‘m dus ook vanuit daar regrammen.
  2. Tag de Instagram accounts: @mh_marte en @lush_nl in de foto op Instagram, zodat wij weten dat je de foto ook op je eigen Instagram account hebt gezet. Als je de foto hebt gedeeld, druk op je de drie puntjes rechts en zie je “personen taggen” staan. Hierin kun je onze accounts taggen! Je kunt onze namen ook noemen in de omschrijving als je ‘m deelt.
  3. Volg mijn Instagram account: @mh_marte en het Instagram account van @lush_nl.

Als je alle stappen hebt gedaan, maak je kans op dit potje ter waarde van 32,95-! Volgende week woensdag 11 juni maak ik de winnaar bekend door middel van een foto op Instagram, waarin ik jou zal taggen!

Zie je dit net te laat? Dan kun je African Paradise hier aanschaffen.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.