DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 1

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 1: Tree Sit

Find a tree to sit under for 30 minutes or more today. It could be a special tree that has caught your attention before or any tree you feel drawn to.

Stay in place just as the tree does and experience with all of your senses, what that tree experiences in its day to day life. Imagine all that it has gone through in its lifetime. Many trees can grow quite old. Some types can live for thousands of years. What can you learn from this tree?”

IMG_4422

Wat een leuke opdracht! Toen ik deze uitdaging las, wist ik gelijk naar welke boom ik wilde gaan. Er is namelijk één wilg, een paar straten bij mij verderop, die ik “mijn lievelingsboom” noem. Ik vind wilgen over het algemeen sowieso prachtige bomen – dromerig, speels, rustig – maar deze wilg staat ook gewoon op een heel mooi plekje. Iedere keer zie ik er wel iemand op het mooie grasveldje liggen; geen wonder! Toch heb ik er nog maar één keer gezeten, en dat was al een heel ding. En dat was pas vorig jaar, terwijl ik al 5 jaar in deze buurt woon! Dit was dus de perfecte reden nu echt eens tijd te spenderen bij die “lievelingsboom” van me.

IMG_4420

IMG_4418

IMG_4419

IMG_4417

IMG_4416

Ik moest constant denken aan het nummer van Erykah Badu – Appletree:
“my soul flies free like a willow tree, do wee, do wee, do weeeee”

IMG_4421

Om een antwoord te geven aan de opdracht (“what can you learn from this tree?”):

1. Ik observeerde de boom van top tot teen – dat had ik echt nog nooit gedaan! En ik bedacht me wat de geschiedenis van de boom was.  Hoe oud zou hij zijn? Wanneer sta je überhaupt eens stil hoe oud een boom kan zijn? Ik in ieder geval echt nooit. Wat voor levens zouden er inmiddels gepasseerd zijn, terwijl deze boom al zo lang op dezelfde plek staat? Om de hoek staat de Hollandse Schouwburg waar duizenden joden gedeporteerd werden; zou hij hier “bij zijn geweest”? Gekke maar ergens wel mooie gedachtes.

2. Toen ik ging liggen, was ik me heel erg bewust van alle vogeltjes en eendjes die zich lieten horen. Doordat de boom nog niet zo vol was, kon ik twee verliefde vogeltjes zelfs een nestje zien maken. Dat vond ik enorm schattig.

3. Het viel me na 20 minuten pas op hoe groot de boom eigenlijk echt is. Hierdoor besefte ik me dat ik voor de eerste keer in m’n leven aan “mindfulness” deed. (Toch?)

4. Ik bleef vooral kijken naar een paar takken die langzaam heen en weer gingen door het briesje. Na een half uur was ik er intens rustig door. Het was net alsof ik een mini-massage of -vakantie had gehad. Haha! Dat klinkt gestoord, maar dat effect had het echt op me.

5. Ik had de zon in m’n gezicht en kon, ondanks de relatieve ‘kou’, enorm genieten van het zonnebaden.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.