DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 10

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! (Bijna) iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 10: Water

Go to the closest natural body of water today for at least 30 minutes. It could be the ocean, a lake, river, stream, or pond. Observe its hypnotizing movement. Water is constantly changing its form, going with the flow. Can your life flow more like water, with less resistance?

Notice the life that this body of water attracts to it. Water is essential to all life on Earth. About 71% of the planet’s surface is covered in water, and anywhere from 50-75% of your body is made up of water.

IMG_5366

Ha, jullie dachten al: HOE ZIT DAT NOU MET DIE CHALLENGE?

Dat snap ik wel. Het leven neemt me even over deze week. De organisatie van een blog workshop, het schrijven van een e-book, het bijhouden van een blog en de voorbereidingen voor een persreis dit weekend houdt in dat ik niet iedere dag 30 minuten wil pakken voor een opdracht. Oeps!

Ben ik dan een hele slechte blogger?

Ik heb de Facebookpagina van Rewild Your Life zelfs zo slecht in de gaten gehouden, dat ik nu niet eens weet wat ik moet doen op dag 15 en 16. Nog meer oeps!

Maar goed, de opdracht van dag 10 heb ik wél gedaan. (Laten we positief blijven!).

IMG_5365

IMG_5364

IMG_5363

Het was heerlijk weer en ik moest met m’n spiegelreflexcamera naar een goede camerazaak in Amsterdam-Zuid. Op de terugweg besloot ik van het zonnetje te genieten en de opdracht uit te voeren. Ik reed langs de mooiste stukken van Amsterdam en ging op een bankje zitten. Een van de dingen die me nu heel erg opvalt: Amsterdam heeft verschrikkelijk veel bankjes, maar bijna niemand zit erop.

Ik haalde de opdracht van dag 9 tegelijkertijd een beetje in, want ik kon er heerlijk zonnen. Ook besloot ik rustig naar het water te staren. Door de combinatie van de twee werd ik natuurlijk weer intens rustig en kalm. M’n telefoon was in de tussentijd uitgevallen, waardoor ik niet eens de tijd doorhad. Uiteindelijk bleek ik er bijna een uur te hebben gezeten! Maar dat is met het zonnetje natuurlijk ook niet zo heel moeilijk…

Sowieso heb ik de afgelopen dagen gemerkt dat ik eigenlijk best veel buiten ben geweest, ondanks dat ik geen tijd nam voor de opdrachten van deze challenge, maar dat ik daar ook een stuk bewuster van was. Ik kon intens genieten van een reis op de fiets, een ijsje eten met m’n beste vriendinnetje op het terras of gewoon even wandelen naar de supermarkt.

Q: Als je de challenge ook doet: hoe gaat het bij jou?

Liefs, Marte

PS Goed, dus misschien geen dagelijkse updates over de challenge, maar zeker wel geregeld. Misschien verspreid ik de opdrachten over 2 maanden! 😉

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.