DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 4

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 4: Macro Focus

Today’s activity is all about looking at the big picture. Spend at least 30 minutes observing the night sky after dark. View the stars and planets, meteorites, and satellites. Do this with the naked eye, no telescopes. Consider how vast the universe is and how lucky you are to be here on this planet at this point in time. How does this make you feel?
It may be difficult to see the stars if it’s cloudy or if you live in a brightly lit city. If this is the case then spend your 30 minutes looking up at the daytime sky. Observe the clouds and birds above. Imagine in your mind the size of our planet, and how big it is compared to you. Imagine looking at it from the outside in, just as you were looking at that one small spot in yesterday’s Micro Focus activity.”

IMG_4587

De opdracht van gisteren, maar dan dus omgedraaid. Ik zag ‘m wel zitten, maar was de hele dag aan het verven bij mijn schoonfamilie. Halverwege de middag dacht ik te kunnen concluderen dat het er niet meer van zou komen, aangezien het ook nog eens pijpenstelen regende. Ik vond het niet heel erg, want ik kan m’n ontspanning namelijk óók vinden in verven (met ramen wijd open en veel koude wind; dus toch nog een beetje ‘natuur’!). Toch voelde ik me, mede door de dagelijkse updates op deze blog, “sociaal verplicht” om de opdracht echt te gaan doen.

Toen ik net voor zonsondergang thuiskwam, forceerde ik mezelf dus om naar buiten te gaan. Juist even naar buiten, juist die verflucht uit m’n systeem halen: ik had er niet heel veel zin in, maar ergens wist ik dat ik er achteraf geen spijt van zou krijgen. Toen ik m’n stoel op m’n balkon zag, dacht ik: waarom eigenlijk ook niet? Ik kan best gewoon op m’n eigen balkon zitten om de opdracht uit te voeren! En de zon scheen!

IMG_4581

IMG_4579

IMG_4585

IMG_4580

Ik besloot juist met daglicht de opdracht nog te doen, want inderdaad: in Amsterdam zie ik niet zo heel veel van die meteorieten en sterren. En een zonsondergang heeft altijd wel iets, toch?

Ik kreeg er inderdaad geen spijt van. Ik was na slechts 15 minuten “gewoon naar de lucht staren” zelfs alweer helemaal rustig. Zeker na een hectische dag met veel stank, werkte het bijzonder helend. Ik zou het normaal gesproken nooit hebben gedaan; ik was moe en had stiekem gewoon zin om gelijk op de bank te ploffen.

Maar als ik naar de lucht staar, voel ik me zo nietig. Ik voel me gewoon zo klein, zo ‘niet belangrijk’; maar dat absoluut niet op een negatieve manier. Het relativeert juist alles waar ik op dit moment mee bezig ben. De drukte in m’n hoofd, de verwachtingen die ik mezelf opleg, alles wat ik zogenaamd ‘moet’: het wordt even niet belangrijk. Want het leven gaat heel rustig, op z’n eigen tijd, gewoon altijd door. Een fijne opdracht om te ontspannen en te relativeren.

Wat een heerlijk effect!

Moet ik vaker doen.

Q: Vergeet je niet te laten weten hoe het bij jou gaat of als je de challenge niet met me meedoet: wat vind je er tot nu toe van?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.