DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 5

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 5: Be an explorer

Find a nature filled place to visit and explore that you have never been to before. This could be a nearby place in your own neighborhood or somewhere further away.
What do you find there during your exploration? What does it feel like to be someplace you’ve never been before? Do you feel excitement and a sense of discovery, or, do you feel feelings of fear and insecurity? How can you bring more exploration and discovery into your daily life?”

IMG_4674

Deze opdracht viel voor mij op zondag; een ideale dag om de explorer uit te hangen. Nu wil ik zo graag een explorer zijn in eigen land, maar ik ben het eigenlijk stiekem nog te weinig. Tijd voor verandering, dacht ik zo.

M’n vriend en ik besloten de gehele middag vrij te houden om op het moment zelf te kijken waar we zin in hadden. Eén ding was zeker: we zouden de trein pakken. Maar waar naartoe? Bij het ontbijt maakten we het besluit: Haarlem! We zijn allebei gek op Haarlem, maar komen er eigenlijk nooit. We gaan er altijd doorheen als we vanuit Amsterdam naar het strand gaan en zijn gek op het sfeertje, de fantastische huizen, de ligging vlak aan zee en de ‘rust’ die je in deze stad kunt vinden. Juist de combinatie van stad en natuur oogt in Haarlem altijd zo fijn. Maar was dat ook echt zo? Tijd om op ontdekkingsreis te gaan en dat uit te zoeken.

IMG_4662

IMG_4663

IMG_4665

IMG_4666

IMG_4672

IMG_4670

IMG_4669

We hadden ons niet verdiept, zochten niets op en lieten de gehele dag eigenlijk over ons heenkomen. We stapten uit bij het station en liepen naar het eerste park dat we tegenkwamen. In totaal hebben we vijf uur door de stad gewandeld; we zagen de mooiste parken en rivieren, kwamen de gezelligste café’s en winkels tegen en droomden over het idee ooit in het bezit te zijn van een van de mooie huizen in deze prachtige stad. Ik vind het heerlijk rond te dwalen en de meest willekeurige steegjes in te duiken. Mijn vriend is misschien nog wel nieuwsgieriger dan ik, dus ging er ook helemaal in op. Het meest aangename was nog wel dat we geen verwachtingen en plannen hadden, waardoor alles leuk was en de tijd even stil leek te staan. En, saillant detail: je hebt geen geld nodig om geïnspireerd te worden door een nieuwe omgeving en simpelweg rond te lopen.

IMG_4667

IMG_4668

IMG_4664

Moe kwamen we aan het einde van de dag weer terug in Amsterdam. Ik was helemaal rozig en voldaan. Tijd voor een zondagmiddag-dutje. Wat is Haarlem een fantastische stad!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.