DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 6

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 6: Embrace Your Inner Animal

Imagine an animal that is native to your area (if you don’t know of any, look them up in a book or online). What prominent features and abilities does it have? What does it eat? Where does it sleep? How does it move?

We challenge you to spend your 30 minutes embodying this animal. See through new eyes. You have permission to act like this animal even if you feel silly or weird.

What does it feel like to be this animal? How do you feel being something other than a human?

Thinking from this animal’s perspective, how do you feel about the human animals on this planet?

IMG_4748

Meet Bird Nerd Marte. En dat heb ik te danken aan mijn lieve vader. M’n vader kent praktisch ieder vogeltje en in plaats van voor me uit te kijken, kijk ik dankzij mijn vader altijd omhoog. Vandaag deel ik een heel persoonlijk geheimpje met jullie: mijn vader heeft zelfs een vogel-bijnaam voor me! Winterkoninkje. Toen ik klein was, was ik namelijk nogal een propje waar toch heel veel geluid uit kon komen. Precies hoe een winterkoninkje ook is.

Dus besloot ik gisteren, voordat ik zou gaan eten bij een vriendinnetje, het Vondelpark in te duiken en op zoek te gaan naar de vogels in het park. Waar ik de eerste minuten niets zag, kwamen er steeds meer voorbij. Op de grond, tussen de takken, in de lucht.

IMG_4744

IMG_4743

IMG_4741

IMG_4742

Ik weet niet wat het is met vogels, maar ik vind ze zo ontzettend bijzonder. De kunst om te kunnen vliegen geeft me het gevoel dat ze enorm veel vrijheid hebben. En, ondanks dat je misschien denkt dat we ‘weinig natuur’ hebben in Nederland, hebben we een enorme variëteit aan prachtige vogeltjes in dit koude kikkerlandje. De veren, de verschillende kleuren en het gezang maakt het toch fantastische en magnifieke diertjes! Met meestal de leukste namen, overigens. (Grote karekiet, tuinfluiter, roodborsttapuit, paapje, kwartelkoning, enzovoort…)

Ja, ondanks dat ik de opdracht las en dacht: “wat moet ik hier nou weer mee?”, kreeg ik extra waardering voor vogels. En ben ik gewoon een beetje trots om een Bird Nerd te zijn.

Q: Wat zou jij (in Nederland!) kiezen als jouw “inner animal”?

Liefs, Bird Nerd

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.