DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 7

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 7: Earth

Soil, dirt, ground. Whatever you call it we have a deep relationship with the element of earth. All food comes from the ground. The plants (and animals if you aren’t a vegetarian or vegan) are made up of minerals and other nutrients from the soil that we then take into our body. Those nutrients are used by our body to build and maintain itself. You are the dirt… well… part dirt anyway. 

Today’s activity is to connect with the element of earth. Touch the dirt. Smell it. Acknowledge that you are connected to it and it is connected to you. Don’t be afraid to get dirty. You can always wash it off.

IMG_4806

Project! In plaats van in de aarde te kroelen, besloot ik gistermiddag het balkon op te ruimen en de plantenpotjes te vullen. Ideaal, want de lente komt er aan en ik wil m’n grote balkon graag gereed maken voor spontane barbecues. Vorige week had ik ook nog eens enkele zaadjes van de HEMA cadeau gekregen én ik had de oude, verwaarloosde lavendel van m’n oma mee gekregen toen we haar tuin aan het ophogen waren. (Zie ook deze schattige foto van m’n oma.)

Ik zat daardoor al lekker in de nieuwe-aarde-zaaien-plantjes-erin-modus. En daar kan ik stiekem heel erg van genieten. Ik kan niet wachten op de dag dat ik een tuin(tje) heb om helemaal los te kunnen gaan met de mooiste (wilde) planten en ik m’n eigen moestuintje kan maken. Maar tot die tijd moet ik het doen met twee balkonnetjes in de grote stad!

Tuinieren moet niet veel te lang duren bij me, maar al met al vind ik het echt intens leuk. Vooral gewoon leuk, eigenlijk! En m’n vriend was in de buurt, dus hij maakte gelijk wat foto’s toen ik bezig was 😉

IMG_4796

IMG_4797

IMG_4798

IMG_4800

IMG_4801

M’n oma kocht liever nieuwe lavendel, dus ik ga deze proberen te redden!

Ik was niet aan het filosoferen over het concept ‘aarde’ in deze challenge, maar ik was wel weer helemaal opgeladen na de opdracht. Ik had eigenlijk een beetje een off-day en naderhand werd ik helemaal blij van m’n opgefriste balkonnetjes. Klaar voor de eerste BBQ van het jaar – vanavond? 😉

Q: Vind jij het stiekem ook zo leuk om te “tuinieren”?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.