DAGBOEK

Rewild Your Life Challenge: Dag 8

30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten zijn en de natuur opzoeken, mét een opdrachtje: dat is de Rewild Your Life Challenge! Iedere dag laat ik jullie zien hoe het eraan toegaat.

Opdracht dag 8: Air

Take a moment to attempt holding your breath for as long as possible during your 30 minutes today. Keeping your own safety in mind (don’t push your limit and pass out) but hold it long enough that it becomes uncomfortable. What does it feel like to not have air flowing through you? The living systems of the Earth work together to create a unique blend of gases (mostly nitrogen and oxygen) that keep us alive. The health and cleanliness of our air is vital. Can you imagine Earth without air?”

IMG_4952

OEPS. En toen wat het zo druk, dat ik stiekem helemaal niet aan m’n Rewild Your Life Challenge toekwam.

Ik heb dus ook maar één foto bij deze opdracht; het was al avond, ik bleef binnen en besloot inderdaad even m’n adem in te houden. Volgens de opdracht. Nou: dat vind ik dus helemaal niet leuk. Ik was vroeger tijdens zwemlessen al slecht in m’n adem inhouden, dus waarom zou ik het nu wel leuk vinden? Toentertijd was ik al heel dankbaar voor het kunnen ademhalen en dat ben ik nog steeds.

Na een minuut of 5 gaf ik het op en besloot ik mezelf gewoon even een half uurtje rust te geven, in plaats van weer door te werken. En ook geen stomme dingen te doen zoals m’n adem inhouden.

Wist je trouwens dat er breatharians bestaan? Breatharians beweren dat ze niet hoeven te eten, soms zelfs niet hoeven te drinken; ze leven namelijk uitsluitend op ‘prana’ (levenskracht), terwijl sommigen ook beweren dat het zonlicht voldoende is. Zolang je voldoende goede ademhalingsoefeningen doet, leef je dus gewoon op je adem. Echt een gestoord idee! Ik zou een bijzonder slechte breatharian zijn, denk ik.

Goed, dat was het weer voor vandaag! Morgen zal ik de volgende opdracht weer op een normaal tijdstip delen 🙂

Q: Wat vind jij van deze ademhalingsoefening? Ook zo stom?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.