KUNST & CULTUUR

RHIZZO | De Supermarkt // Over de toekomst van boodschappen doen

Duurzaam consumeren RHIZZO | De Supermarkt

M’n hartje gaat sneller kloppen van dit soort initiatieven:

Aanstaande vrijdag wordt in de Tolhuistuin de expositie RHIZZO | De Supermarkt officieel geopend. De tentoonstelling verkent de mogelijkheden om duurzamer te consumeren en te produceren en zal tot en met eind oktober door Amsterdam-Noord reizen.

De Supermarkt is een echte supermarkt met daarin allerlei duurzame alternatieven: insecten in plaats van snoep, kromme groenten ipv. glimmende perfecte, regenwater in plaats van flessen water. Het werk van de kunstenaars verbeeldt de supermarktutopie en geeft ons een inkijkje in hoe we boodschappen doen in de toekomst. Ook worden er foodfilms vertoond en zal er een tour over productplacement zijn.

De expositie ging afgelopen weekend van start met een sneak preview bij Noorderlicht op NDSM-werf en wordt nu verhuisd naar de Tolhuistuin waar de zeecontainer van 5 t/m 22 september zal staan. Daarna reist de supermarkt nog naar Buikslotermeerplein en Waterlandplein. (Allen in Amsterdam dus.) De opening is vanavond, 5 september, van 18.00 tot 22.00 uur in de Tolhuistuin. Zeker iets waar je de komende weken naartoe wilt gaan! Klik hier voor meer info.

Have fun.

-xx- Marte

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@martevanliere) en Facebook (/martevanliere).