KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // Rilan & The Bombardiers

Verliefd op Terschelling/ Oerol
Afgelopen maandag was er geen ‘Op stap met Anouk’, ik was even offline vanwege mijn verblijf op Terschelling/Oerol. Een eiland en festival waar ik twee jaar geleden mijn hart aan heb verloren. Dit jaar was mijn derde keer en ik kijk nu alweer met smart uit naar volgend jaar! Wat een prachtig eiland is Terschelling en wat is het Oerol-gevoel toch fijn: vrijheid, liefde en blijdschap in overvloed op het Groene Strand en de Westerkeyn.

Bijzonder optreden
Oerol kent vele hoogtepunten, waarvan ik er één heel graag deel met jullie. Om te beginnen zijn de allermooiste momenten vaak onverwacht en niet gepland; zo waren mijn vriendinnen en ik afgelopen zaterdagavond vastbesloten om naar festivalterrein de Westerkeyn te gaan, maar daar aangekomen werden we overgehaald om mee te gaan naar camping De Kooi (waar tijdens Oerol vaak afterparties zijn). Deze spontane switch naar De Kooi bracht ons een onvergetelijk optreden van Rilan & The Bombardiers.

PERSFOTO_DOOR_JURRIAANHOEFSMIT
Persfoto afkomstig van rilanandthebombardiers.nl, gemaakt door Jurriaan Hoefsmit

De muzikale held van deze band is de Haarlemse Rilan Ramhane (1987). Zijn enorme afro, rauwe stem en ongekende energie en passie on stage hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Rilan wordt bijgestaan door zijn negenmans-band The Bombardiers; waarvan de tweeling Nina en Laura (backingvocals) het plaatje helemaal compleet maken. Gotta love the hippiestyle van deze prachtige meiden.

tweeling

SetHeight475-rilan-and-the-bombardiers-1

Rilan & The Bombardiers
Het kan trouwens goed zijn dat deze band allang in jullie playlist stond (en ik onder een steen heb gezeten het afgelopen jaar), Rilan & The Bombardiers stonden namelijk vorig jaar al voor het eerst op Bevrijdingspop in Haarlem en maakte in mei 2012 hun TV-debuut bij DWDD. Was je al fan van deze held(en) of ben je net zo blanco als ik was… luister dan snel onderstaande nummers (mijn favorieten van afgelopen zaterdag): een heerlijke mix van rock & soul, met een vleugje hiphop en funk!

Eerste single
http://www.youtube.com/watch?v=J8QnjtiZCkA

Cover
http://www.youtube.com/watch?v=A8tj1FRY60I

Enkel de kerstuitvoering online
http://www.youtube.com/watch?v=xFPgwMTIwqs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.