ETEN

Rosalie’s Recepten // Gezond, puur en lekker!

Rosalie's Recepten

Ik heb een obsessie voor gezonde en pure gerechten. Een ‘gezonde obsessie’ noem ik het zelf het liefst. Nee, ik ben niet op dieet en ja, ik eet wel eens (biologisch) spek! Ik heb nu eenmaal een passie voor koken en het kan me niet gezond genoeg zijn. Een ‘foodie’ word je dan snel genoemd – maar wat maakt iemand eigenlijk een foodie? Iedereen houdt toch van eten? Natuurlijk! Maar de zogenaamde ‘foodies’ gaan verder. Veel verder…

Foodie
“A foodie is a person who is concerned enough about what they eat to search out the “best” food, know its source or provenance, and cares about flavor, taste, texture, aroma more than how much they can eat and how much it costs. Foodies often also want to eat seasonal. Locally and sustainably produced food, too.” – Een (voor mij) perfecte omschrijving door Jill Nussinow van The Veggie Queen. Nadenken over wat je eet en waar je boodschappen doet. Zo min mogelijk processed foods en zoveel mogelijk biologisch, lokaal, verse groenten, fruit, noten, complexe koolhydraten (glutenvrij) en verse sappen.

Rosalie’s Recepten
Mijn gezonde obsessie zal ik vanaf volgende week wekelijks met jullie delen! In al mijn recepten gebruik ik zoveel mogelijk lokaal verbouwde biologische groenten- en fruitsoorten. Kan jouw budget dat niet aan? Geen zorgen. Lees hier in welke supermarkten je het beste je verse producten kan kopen. Het vlees in mijn gerechten is altijd biologisch en vis duurzaam.  Verwacht vooral veel verse sapjes, smoothies en vegan/raw gerechten. Alle gerechten zijn in ieder geval gezond, zo puur mogelijk en lekker van smaak:

  • Sapjes – Heerlijke verse sapjes, van grapefruit- tot bietensap! Plus de voordelen van deze groente- en fruitsapjes. 
  • Smoothies – Van groene killer smoothies tot zoete ontbijt smoothies en smoothies voor na een pittige workout.
  • RAW – Rauwe gerechten! Makkelijk, super gezond en helemaal ‘hip’ maar vooral: verrassend!
  • Vegan – Gerechten zonder dierlijke producten erin verwerkt. Dus ook zonder zuivel, eieren, honing etc!
  • Vegetarisch – Minder vlees eten is goed voor de planeet! Vaak mis je het echt niet. Ik eet 1 x per 2 weken vlees en voel me daar super bij.
  • Detox – Detox recepten en tips! Van een heftige detox waarbij je alleen sappen drinkt tot een simpele waarbij je vlees en zuivel een tijd overslaat.

Instagram
Benieuwd wat voor sapjes, smoothies en gerechten ik maak? Spiek alvast op mijn Instagram account, hier deel ik alvast de snapshots! De gerechten die op mijn Instagram account het populairste zijn (meeste likes/hartjes) zal ik verbeteren, goed fotograferen en met jullie delen. Heb je internationale vrienden? Mijn gerechten deel ik ook op mijn website, in het Engels: handig!

Volgende week: een recept voor een goddelijk ontbijtje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.