HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // Salone del Mobile Part I

Joepie! Dit jaar mag ik er weer heen! De Salone Internazionale del Mobile, oftewel de Milanese designbeurs van het jaar. Sinds 1961 het podium voor de designindustrie. Veel ruimte voor interieur; maar ook voor conceptuele denkers.  Donderdagochtend vlieg ik er heen en zal ik weer op zoek gaan naar de mooiste en verrassende ontwerpen op het gebied van interieur. Achteraf zal ik natuurlijk mijn verslag er van maken, maar een paar highlights vooraf kunnen niet ontbreken.

Zo exposeren grote merken, plus 200 jonge talenten, hun werk in het Temporary Museum for New Design, op de Via Tortona, waar ik erg benieuwd naar ben.

Als het om Nederlands ontwerp gaat, ga ik zeker naar de tentoonstellingen van Premsela, Tuttobene en de Design Academy uit Eindhoven. En natuurlijk breng ik een bezoekje aan de dames van Organisation in Design; Ventura Lambrate. Zij hebben een mooie stijl en daarbinnen zo’n 90 exposanten vanuit de hele wereld weten te verzamelen. Dat moet een prachtcollectie zijn geworden!

Maar waar ik weer de meeste tijd voor uit ga trekken, is de galerie van Rossana Orlandi. Een betoverende plek waar hedendaags en klassiek design wordt getoond. Een heel klein dametje met een hele grote (rode) bril, een heerlijke Italiaanse tuin en een prachtig voormalig stropdassenfabriek schijnen de gouden combinatie te zijn. Zodra je daar binnen bent, wil je niet meer naar buiten. En laat daar nou net werk staan van een van mijn favoriete vormgevers: Scholten & Baijings.

Heb er zin in! BACI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.