HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // Salone del Mobile Part III

Nadat ik had verteld dat ik naar Salone del Mobile ging, en mijn eerste verslag had geschreven, moest er natuurlijk nog een vervolg op mijn eerste verslag over Milaan komen.

Na mijn bezoek aan de Zona Tortona, ben ik de volgende dag naar de andere kant van de stad gegaan. Namelijk naar de wijk Lambrate, waar de ontwerpende top zich sinds 2010 langzaamaan heen verplaatst heeft. De Ventura Lambrate is het terrein voor nieuw design, wat wordt tentoongesteld in prachtige grote loodsen en oude fabrieken. In het voormalig industriegebied in het oosten van de stad, bevinden zich tijdens de beurs vele Nederlandse ontwerpers. Organisation in Design, uit Utrecht, heeft ook dit jaar de wijk weer weten om te toveren tot een prachtig, onafhankelijk designdistrict. Naast de designweek is Lambrate trouwens ook zeer de moeite waard om te bezoeken, vanwege haar kunstgalerijen en creatieve studio’s.

De geverfde stipjes op de stoep leidde ons naar het begin van de wijk en ook direct naar één van de leukste plekjes, wat mij betreft. In een kleine ruimte exposeerde daar ‘DANTE Goods & Bads’. DANTE is dit jaar opgericht door vormgever Aylin Langreuter en industrieel ontwerpers Christophe de la Fontaine en Benjamin Hopf. Bij binnenkomst in de kleine ruimte, proefde je gelijk een goede sfeer. De nieuwe ontwerpen werden perfect gecombineerd en mooi neergezet met een ouderwets jaren 20 gevoel. Mijn favoriet: de kaarsenstandaard (die je ook aan de muur kan hangen) met een spiegel, waardoor je het kaarslicht op een bijzondere manier groter maakt. Dat het product naast zwart, ook in het oud-roze bestaat, maakt het voor mij helemaal af. Maar ook de vazen met snor moet even genoemd worden. In de ruimte wordt ons ook verteld dat DANTE verder wil kijken dan alleen het productontwerp, maar graag voor het gehele gevoel en sfeer gaat.

Prima gelukt lijkt mij. Kijk voor meer informatie en werk van DANTE op www.dante.lu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.