MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Sam & Haas

Ik hoorde het al vaker: heb je niet wat meer tips voor ouders op Moderne Hippies? Dus toen dit persbericht binnenkwam, was ik enthousiast voor jullie allemaal: Katja Schuurman, Tara Elders en Bibi van der Velden lanceren een eerste fairtrade juwelenlijn voor ouder en kind genaamd Sam & Haas. Hun eigen dochters, Sammie Römer-Schuurman, Hazel Huisman en Charlie de Haas, vormen daarbij de basis van de inspiratie voor de sieraden (Sammie = Sam, Hazel & Haas = Haas, snap je?). De drie jonge moeders zijn zelf aan het werk gegaan en hebben zo de eerste Nederlandse lijn van fairtrade sieraden ontworpen en geproduceerd.

© Karen Rozetsky 5

De drie moeders vinden het belangrijk om iets waardevols over te dragen aan een volgende generatie; een wereld waarin het contact tussen ouder en kind centraal staat voor dezelfde verbondenheid als tussen mens en milieu. Dit wordt op speelse wijze gevangen door een juweel cadeau te geven. Voor de sieraden worden uitsluitend zuivere materialen gebruikt: fairtrade goud en zilver.

© Karen Rozetsky 7

Katja, Tara en Bibi gebruiken voor hun ontwerpen speelse gebruiksvoorwerpen. Deze prikkelen het onderzoekende karakter van een kind. Toegegeven? Eerlijke juwelen zijn vaak niet goedkoop. Je moet er dus wel wat voor over hebben. Maar het is wel een project waar we als Moderne Hippies alleen maar achter kunnen staan. Check gauw de website of ga gelijk naar de webshop.

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Fotografie: Karen Rozetsky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.