HOTSPOTS

Fijn Plekje // Scallys (Den Haag)

Je kent het wel. Van die kleine kneuterige tentjes met gammele stoelen en tafels. Waar de kok tegelijk de serveerder is. Waar er nog mannenporties geserveerd worden voor een paar euro. Zo’n tentje is Scallys: Een Engelse tearoom & lunchroom (en sinds kort ook open voor diner) midden in het Haagse Chinatown.

Hier kun je genieten van zoete verleidingen zoals vers bereide scones (die nog warm zijn), chocoladetaart (die nog warm en smeuïg is) of warme appeltaart met room. Niet-zoetekauwen zitten hier ook goed. De omeletten en roereieren zijn niet te versmaden en ook perfect voor een katerige middag. Bestel een roerei met wilde spinazie, cheddar en knoflook, een omelet met courgette, rode ui en cajun kruiden, of één van de andere elf combinaties. Ook de sandwiches, salades en tosti’s zijn hier goed. De melt is hier beroemd: Getoast brood met een topping en gesmolten kaas, geserveerd met een salade. Lekker!

Scallys Den Haag

Samen met vriendin en uber moderne hippie Mirte (niet te verwarren met Marte), die net terug is van een anderhalf jaar lange reis door Midden- en Zuid-Amerika, nemen wij plaats op het mini terrasje die de eigenaar net aan het opzetten is. “Want de zon scheen vanmorgen helemaal niet!”, verteld hij ons verbaasd. Zijn zware Engelse accent is schattig. Met een hoffelijk gebaar wijst hij ons tafeltje aan: “Lekker zitten.” En dat doen we, met ons gezicht in de zon bestellen we alvast twee Lovejuice. Vers geperst sinaasappel-appelsap.

De veel  te grote plastic menu kaart is heerlijk fout. Grote zwart witte portretten van Princess Diana en Prince William & Kate prijken op de voorkant:

Scallys Menu Den Haag

But you don’t judge a book by it’s cover, right? De inhoud is hemels. Een grote keuze tussen zoet en hartig:  Brownies, taarten, scones, omletten, sandwiches en salades. En dan nog de thee. Zoveel keus!

Na lang twijfelen besluiten we het simpel te houden: We bestellen 1 portie scones (dat zijn er twee voor €5,00) en de Princess Diana chocolade-appeltaart. Of we er room overheen willen? Ja! Tien minuten later staat hij glunderend voor onze neus. Nu moet ik er wel bij zeggen dat dit zeldzaam is: het kan zó druk worden dat je geduld op de proef wordt gesteld. Maar dat is het 100% waard. Maar ga hier dus niet heen als je ‘even snel een hapje wilt doen’.

Scallys Mirte Den Haag

De scones heeft hij alvast op twee losse bordjes gelegd, zodat we makkelijk kunnen delen. Ze zijn nog warm, de structuur is perfect en de jam is verrukkelijk.Scallys Scone Den Haag

Als laatste wordt de Princess Diana taart neergezet. Een gigantisch stuk chocoladetaart met stukjes appel, doordrenkt met room en bestrooid met kaneelpoeder. Een mannenportie, en dat voor €3,50! Gulzig neem ik een hapje. Mijn ogen gaan wijd open en ik kijk Mirte aan: “Dit is echt één van de lekkerste chocoladetaarten die ik ooit geproefd heb.”

Scallys Princess Diana Taart

Lunch, tea & diner
Scallys is een schattige lunchroom, als de zon schijnt staat het terras buiten, maar ook binnen kijk je je ogen uit. Overal hangen portretten, Engelse krantenknipsels, en de inrichting is een bijeengeraapt zooitje van houten tafeltjes en stoeltjes. De lampen en planten komen rechtstreeks bij Oma vandaan. Heerlijk toch? Sinds maart dit jaar kun je er ook terecht voor diner: gemiddeld €17 euro ben je kwijt voor een typisch Engels 4-gangendiner. Bel van tevoren wel even, reserveren kan handig zijn aangezien er niet veel plek is. Je kunt Scallys vinden in de Wagenstraat, nummer 117 in Den Haag.

Bekijk hier de openingstijden en het menu van Scallys.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.