MODE & BEAUTY

A scarf called June // Roxanne Dekker

Ken je Roxanne Dekker al? Ze is kunstenares en illustrator, oh, en ook nog parttime DJ. Zo’n meisje in een bloemenjurkje met een obsessie voor kleur. Afgelopen zondag lanceerde ze haar nieuwste project ‘My Favourites’. Heel veel kleur en grafische lijnen. Voor het project ‘A scarf called June‘, werd Dekker uitgedaagd een shawl te ontwerpen. Ieder kwartaal zet het project A scarf called June jong talent op scherp. Er wordt een platform geboden waardoor hopelijk een aantal van deze ontwerpers wat meer bekendheid genieten. Ieder kwartaal een bijzondere, authentieke en unieke shawl dus. En dat is dan weer reden voor een feestje, die we bij Moderne Hippies natuurlijk niet afslaan ;).

foto 1

In een oud kantoorpand in de Tolstraat in Amsterdam vond de lancering plaats. Die was klein, knus en eigenlijk alleen voor genodigden. Zo belandde ik daar dus per ongeluk. Maar de drank stond koud, er hing een fijne sfeer en het werk van Roxanne Dekker was door de kleine ruimte heen opgehangen.

foto 2

Omdat ze haar inspiratie vaak haalt uit het luisteren naar haar favoriete muziek, hingen er bij de kunstwerken koptelefoons zodat je een klein beetje in haar wereldje kon kruipen. Ter promotie van het project, maakt A scarf called June elk kwartaal een filmpje van de kunstenaar die de shawl ontwerpt. Was je er dus niet bij (en die kans is heel groot, want het was een intiem gezelschap), dan kun je toch een beetje sfeer proeven door het filmpje hier te bekijken:

foto 5

De shawl, waar het immers allemaal om draaide, is gemaakt van bamboe waardoor deze heerlijk zacht aanvoelt. Hij is wit met daarop de de gekleurde strepen die je in Roxanne’s werk ziet terugkomen. Van de shawls wordt slechts een beperkte oplage geproduceerd, 1000 stuks welteverstaan. Ik mocht nummer 12 in ontvangst nemen en dank haar daar bij deze voor. Er wordt nog gewerkt aan een webwinkel, dus nog even geduld. Maar binnenkort kun jij ook zo’n shawl kopen. Nieuwsgierig naar het creatieve brein achter die leuke gekleurde lijntjes? Kijk hier voor meer van haar werk.

foto 4