ECO & GREEN, INSPIRATIE

Schoon hoort naar bloemen te ruiken, toch?

Wist je dat geuren zich in je onderbewustzijn kunnen verankeren, en zich daarom kunnen associëren aan een bepaalde herinnering? Denk maar aan de geur van zonnebrand, dat je herinnert aan vakantie. Net zo goed dat mensen bij een chloor- of bleeklucht het idee hebben dat het huis lekker schoon en fris is.

method x moderne hippies - 3

Uit onderzoek door PanelWizard in opdracht van method – het merk dat schoonmaakmiddelen maakt op basis van plantaardige ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn – bleek dat maar liefst zeven op de tien Nederlanders denkt dat chloor slecht is voor mens en milieu, maar het desondanks toch gebruikt.

In een wereld waarin we steeds bewuster omgaan met wat we eten, welke outfit we aantrekken en wat we op onze huid smeren is het hoog tijd om óók nog te denken over alles dat in het afvoerputje belandt.

Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van producten met chloor en bleekmiddel:

  • Leidt tot een grotere kans op astma en longziekten. Als je poetst met chloor en desinfecterende middelen kan dit een negatief effect hebben op de gezondheid bij veelvuldig gebruik. (Bron: Longfonds en Mijngezondheidsgids.)
  • Beter niet in combinatie met een wc-blokje gebruikt kan worden, omdat er dan chloorgas kan ontstaan dat schadelijk is voor de gezondheid. (Bron: NVZ.)
  • Een vernietigende werking heeft op bacteriën die in het afvalwater nuttig werk doen. (Bron: De Volkskrant.)
  • Net zo slecht kan zijn als roken. Terwijl in eerdere studies werd gekeken hoe schoonmaakchemicaliën op korte termijn de gezondheid van mensen beïnvloeden, is dit een van de eerste onderzoeken die de langetermijneffecten onderzoekt. (Bron: lad bible.)
  • De grootste oorzaak is van verwondingen bij kinderen door schoonmaakmiddelen. Bleekmiddel is de belangrijkste bron (37%) en dit gebeurt het meest door inname van het product (63%). (Bron: NCBI.)

method x moderne hippies - 13

Je kunt je huis echter meer dan prima schoonmaken met producten die ook werkelijk schone ingrediënten bevatten.

Nu is alleen de grote vraag: is het mogelijk deze associatie te ‘resetten’ zodat je chemische schoonmaakmiddelen niet meer koppelt aan een schoon huis?

method gaat deze uitdaging graag aan en gebruikt ingrediënten die afkomstig zijn van planten en bevatten ze geen schadelijke stoffen voor het milieu. Zo maken ze o.a. gebruik van lavendel, pompelmoes, eucalyptus munt, clementine en ylang ylang. De flessen zien er daarnaast niet alleen mooi uit, ze zijn ook 100% gemaakt van recycled plastic en geheel recyclebaar. Deze hoort dus niet in je keukenkastje thuis, maar mag gewoon op de keukentafel shinen.

method x moderne hippies - 2

Winnen

method is exclusief verkrijgbaar bij de AH. Samen gaan we daarmee dit voorjaar afkicken van toxics en #cleanhigh worden 😉 Wil jij een #cleanhigh rehab-pakket winnen? Volg @modernehippies en @method_nl op Instagram en laat hieronder je lievelingsgeur achter waar jij intens gelukkig van wordt. Vergeet niet je Instagram-naam bij je reactie achter te laten.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met method.
Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken?
Stuur ons dan gerust een mailtje.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.