MODE & BEAUTY

Secret bohemian shopping tips #1 // The Freedom State

The Freedom State Moderne Hippies6

Als eerste blogpost voor Moderne Hippies had ik een overzicht van inspirerende boeken over wanderlust gepland. Maar net toen ik een lijst met prachtige boeken aan het samenstellen was, stond de postbode voor de deur met een pakje uit Australië. Een fantastisch zomerjurkje (ja, a girl can dream) van online bohemian store The Freedom State. En plotseling wist ik: die site kan ik alle Moderne Hippies niet onthouden! (En die blog over wanderlust, die houden jullie van me tegoed…)

Net als velen van jullie (denk ik) was ik eerst een beetje huiverig om iets uit Australië te bestellen. Hoewel ik regelmatig pakjes uit Amerika ontvang, leek Australië me heel ver weg. Duurde het dan niet heel lang voor het er zou zijn? En moest ik niet tonnen aan verzendkosten betalen? Het antwoord daarop luidt: nee en nee. De verzendkosten zijn nog minder dan uit Amerika en de pakjes ontvang ik doorgaans binnen twee weken. En nog een groot voordeel: waar mijn pakjes uit Amerika bijna altijd door de douane worden onderschept, waarna ik later nog een bom aan invoerkosten moet bijbetalen, is dat kennelijk bij Australische pakjes niet het geval. Win-win!

Terug naar The Freedom State. Wat maakt deze webshop nu zo bijzonder? Allereerst de grote keus: aan kleding en schoenen, maar ook aan accessoires, spulletjes voor in huis, boeken over gypset… Ik heb er zelfs het enige echte boho tijdschrift ter wereld vandaan: DISfunkshion Magazine. En dan de merken: een aantal van mijn favorieten, zoals Free People en Sugarhigh + Lovestoned, maar ook handgemaakte sieraden, kimono’s van het fantastische merk Arnhem (die heb ik nog nooit eerder ergens gevonden), de te gekke kompashorloges van Pandeia (stay tuned voor een toekomstige blog die ik helemaal daaraan ga wijden)… Te veel om op te noemen! Hieronder een aantal van mijn favorieten.

The Freedom State Moderne Hippies1
De Cool Water Ikat Dress – de jurk die aan de wieg stond van deze blogpost 😉
The Freedom State Moderne Hippies2
De Desert Wanderer Shift Dress. The stuff of dreams. De jurk is er ook in warme roodtinten – ik weet niet welke ik mooier vind. Of allebei kopen natuurlijk!
The Freedom State Moderne Hippies3
De Moon Blink Kimono. Alleen de naam is al zo cute! Hoewel de print ook niet te versmaden is.
The Freedom State Moderne Hippies4
Customized vintage Sister Morphine Slouchy Tee van Sugarhigh + Lovestoned. Very rock ‘n’ roll! En bonuspunten voor Marianne Faithfull 🙂
The Freedom State Moderne Hippies5
The Daria Necklace met muntjes! Zoveel. liefde.

Zo kan ik nog wel uren doorgaan… Ga gewoon zelf snel naar www.thefreedomstate.com.au. En check ook hun Facebook, Twitter, blog en Pinterest – een voortdurende bron van inspiratie!

Ready? GO.