HOTSPOTS

Fijn Plekje // Alchemie/Koof in Utrecht

 

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht15

Eind maart dit jaar opende Conceptstore Alchemie/Koof in het centrum van Utrecht. De stad die beetje bij beetje wat hippie-isher wordt. I love!

Wat is Conceptstore Alchemie? Een mix van van alles, eigenlijk. Er worden tig ambachtelijke producten verkocht, van tijdschriften tot sieraden, van kleding tot interieuraccessoires. Ik zag er een boel merken die MH-proof zijn: zo zag ik colbertjes hangen van Afriek (lees hier mijn blogpost daarover) en lagen er exemplaren van De Frisse Neus (waar MH Inger vaker over heeft geschreven).

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht10

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht04

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht07

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht06

 

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht08

Ook spotte ik er een fantastische jumpsuit. Je kunt de jumpsuit op allerlei verschillende manier dragen, wat het echt tot een kunstwerkje maakte:

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht05

Naast het ratjetoe aan producten, biedt Alchemie ook meer. Zo zijn er yogalessen, meditatiecursussen, poëziemiddagen en muziekoptredens. Om hiervan op te hoogte te blijven, kun je het beste de Facebookpagina bekijken.

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht01

Maar Alchemie is niet alleen een winkel; je kunt er ook eten. En wel bij de bar in de winkel, genaamd Koof. Koof biedt allerlei heerlijke soepjes en salades met een goed verhaal:

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht11

Je kunt super makkelijk je eigen salade samenstellen, kijk maar:

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht13

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht03

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht02

 

Met her en der tafels en stoelen is het een lekker plekje voor een gezonde lunch of om bijvoorbeeld een tijdje te kunnen werken. En dat allemaal… in – het toch wel zeer oncharmante – Hoog Catherijne!Kijk. Dat wordt nog eens wat.

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht12

 

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht09

Conceptstore Alchemie Koof Utrecht14

Check it out: Boven Clarenburg 35 in Utrecht. Als je vanuit de trein richting de stad loopt en normaal gesproken de roltrap naar beneden neemt; loop je nu rechts van de roltrap. Check de Facebookpagina voor de actuele openingstijden.

En als je dan toch in Utrecht bent, ga dan ook even langs Het Kaufhaus en The Village.

Als je er bent geweest, laat je me dan weten wat je ervan vond?

Liefs, Zoë

Momenteel zit ik voor Storie di Stile in Verona. Je kunt me volgen op Instagram (@professionalwildchild) en Twitter (@modernehippies