HOTSPOTS

Fijn Plekje // GeitenWollenWinkel in Amsterdam

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 5

Alleen voor de naam al wil je hier naar binnen stappen, toch? Bij de nieuwe GeitenWollenWinkel in Amsterdam kun je shoppen zonder schuldgevoel: deze concept store verkoopt namelijk alleen maar mooie, ecologische, vegan en eerlijk gemaakte producten. Ze verkopen merken zoals Hurraw, TWO-O, People Tree, Armed Angels, REAL FAKE, Oat Shoes, maar ook hun eigen GeitenWollenShirts.

En de volgende 6 punten maakt de winkel extra leuk:

  1. In de winkel vind je vooral kleding gemaakt van biologisch katoen met GOTS certificaat. Dit betekent dat het katoen op een duurzame manier gemaakt, gewassen en gekleurd wordt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Ook zorgt GOTS ervoor dat alle processen eerlijk gebeuren. Dit betekent eerlijke lonen en eerlijke werktijden.
  2. Er wordt lyocell (tencel) verkocht; deze stof is zachter dan zijde, beter opneembaar dan katoen en cooler dan linnen. De stof wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt en wordt gemaakt van boompulp. (Ik heb er ook een dekbed van!)
  3. In de mode wordt regelmatig iets weggegooid omdat het oud is of omdat het uit de mode is. Helaas blijft dit dan door chemicaliën op de aarde achter omdat het niet afbreekbaar is. Hier is bij merken als OAT shoes en Mad Rabbit Kicking Tiger aan gedacht. Zij werken met stoffen die 100% biologisch afbreekbaar zijn.
  4. Er zijn veel gerecyclede producten te koop. In de winkel hebben ze bijvoorbeeld houten planken die gemaakt zijn van oude wijnvaten en tassen die gemaakt zijn van oude transportbanden.
  5. Per jaar worden er honderden miljoenen dieren gebruikt voor mode. De dieren leven een dieronterend leven en dit vinden ze onnodig; dus hebben ze ervoor gekozen om geen dierlijke producten te verkopen.
  6. Veel producten hebben het Fair Wear certificaat en daardoor weet je dat je een ‘eerlijk‘ product koopt. Dit betekent eerlijke lonen, eerlijke werktijden, geen kinderarbeid en geen gedwongen arbeid.

Ik ben fan! Kijk hieronder naar de foto’s die ik er gisteren maakte.

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 1

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 3

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 4

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 6

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 7

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 8

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 9

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 10

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 11

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 12

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 13

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 14

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 15

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 16

GeitenWollenWinkel Amsterdam Hotspot 2

Wat een aanwinst voor Amsterdam!

Ben jij er al geweest of ben je van plan er binnenkort eens langs te gaan?
Als je toch in de Utrechtsestraat loopt, neem dan gelijk een kijkje bij Kiboots (nummer 47), haal een smoothie bij LITE/DARK (nummer 22), koop een Zenza lamp (nummer 110) en doe reisinspiratie op bij La Carte (nummer 110). Het is een van de leukste straten van Amsterdam!

GeitenWollenWinkel
Utrechtsestraat 37, Amsterdam
Check de actuele openingstijden op www.geitenwollenwinkel.nl

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Fotografie: © Marte van Liere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.