Fijn Plekje // Pop-up shop Fairminds in Utrecht

Fairminds Pop up shop 1

Vorige week was het Fairtrade Week. I love it. Niet alleen omdat het eerlijk geproduceerde producten zijn, maar ook omdat elk product een verhaal heeft. In het kader van deze speciale week bezocht ik afgelopen zaterdag de nieuwe pop-up shop van Fairminds.

We hebben al vaker over Fairminds geschreven op deze site, en Fairminds heeft ook wel eens op onze evenementen gestaan. Fairminds is een organisatie die zich bezig houdt met fairtrade, maar legt de focus op jongeren. Fairminds wil jongeren meer betrekken met de vraag: wat koop, doe, maak of vind jij? Fairminds bestaat sinds 2011, is een initiatief van Wereldwinkels en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij.

De pop-up store is tijdelijk gevestigd in het centrum van Utrecht. Ik kom daar veel te weinig, dus dit was een goed excuus voor weer een leuk uitstapje! Naast fairtrade producten kopen, kon je er zaterdag van alles doen. Ik begon met een lekkere mocktail: een alcoholvrije cocktail gemaakt van alleen fairtrade producten (zie hier ook de mocktails review op deze site). Naast deze kit zijn er ook nog baking – en mailkits verkrijgbaar.

Fairminds Pop up shop 3

Fairminds Pop up shop 4

Ik creëerde een foto wall voor moderne hippies, what do you think? 😉

Fairminds Pop up shop 2

Wat mij opvalt is dat er ook heerlijke verzorgingsproducten te koop zijn, zoals douchegel gemaakt van noten. Deze producten zijn echt heel goed en verzorgend. Ook als je van chocolade houdt, dan zit je hier goed. Een kast vol met Tony Chocolonely kleurt de winkel. Met smaken zoals drop, sinaasappel of gewoon lekker puur kun je alle kanten op.

Mijn lievelingsproduct in de winkel is toch wel de Bag to Nature. Een kweekzakje waar je in no time je eigen moestuintje mee kunt creëren. Basilicum, bieslook, rucola of bijvoorbeeld peterselie. De set bestaat uit een kweekzakje met geperste cocos-aarde en een zakje zaadjes. De zaadjes kun je eenvoudig zelf zaaien, waarna ze na 5 tot 8 weken kunnen worden geoogst. Je hoeft niet per se naar de shop, je kunt de Bag to Nature ook hier kopen.

Genoeg te doen en te kopen. Ik zeg: check it out! Je hebt nog tot en met december ’14 om de shop te bewonderen.
En ga dan gelijk langs de andere leuke hotspots in Utrecht.

Fairminds Pop-up Shop
Oud Kerkhof 33, Utrecht
Check de actuele openingstijden op de site.

Liefs, Elke

Reageer ook