REIZEN

Travel Tip: Si An // Vietnamees sprookje in Berlijn

Berlijn: wat een bijzondere, veelzijdige en inspirerende stad! Vier dagen in deze stad kent vele hoogtepunten, één tip wil ik jullie zeker niet onthouden: Si An, een Vietnamees familierestaurant in de wijk Prenzlauer Berg.

Prenzlauer Berg
Deze wijk ligt in het voormalige Oost Berlijn, en heeft Imke eerder ook al over geschreven. Vlak na de val van de muur trok de destijds slecht onderhouden wijk veel kunstenaars en studenten, omdat de prijzen laag waren en de locatie centraal. Tegenwoordig is Prenzlauer Berg een hippe (ietwat ver-yupte) wijk, maar met nog steeds een artistieke en creatieve vibe. Je hebt hier veel uitgaansgelegenheden, leuke boetiekjes, gallerijen, biologische winkels en terrasjes.

Si An
Voordat ik naar Berlijn ging, werd ik al getipt over de vele (opvallend goedkope) Vietnamese restaurants in Berlijn. Ik was dus extra alert op Vietnamese cues, en tijdens een avondwandeling in Prenzlauer Berg werden we toen plots betoverd door de vele handgemaakte Vietnamese lampionnen die de straat een romantische warme gloed gaven. Terwijl we de mooie lampionnen stonden te bewonderen, werden we verleid door de rijke geuren die ons van binnenuit tegemoet kwamen: een mix van wierook, bloemen, diverse theesoorten en kruiden.

Si An Vietnamees

Binnen zat het helemaal vol, maar alsof het zo moest zijn kwam er net een tafeltje voor twee vrij bij het raam. Het publiek bestaat voornamelijk uit buurtbewoners, een enkele toerist (wij), verschillende leeftijden en iedereen even ontspannen en genietend.

Si An ‘wants to delight you with their love for detail’: van de in zijde gehulde menukaart, handgemaakte lampionnen, gevouwen origamivogels aan het plafond, tot aan de eikenhouten tafeltjes en krukjes met traditionele rieten matjes en rode kussens. En zelfs de toiletten doen aan als een Aziatisch well-being oord.

De kaart bestaat uit traditonele -met name vegetarische- Vietnamese gerechten (indien gewenst kan je de tofu laten vervangen door vlees). De gerechten zijn een ware smaaksensatie, gezond, glutenvrij en zien eruit als kunstwerkjes. Daarnaast staan er vele theesoorten op de kaart, verse shakes en heerlijk Aziatisch ‘Tiger Beer’. Al met al genoeg redenen om dit sfeervolle, culinaire hoogtepunt op je Berlijn must-visit lijstje te zetten!

PS En… if you’re lucky, loop je wellicht zelfs George Clooney tegen het lijf. Zie daarvoor dit artikel.

Si An
Rykestraße 36
10405 Berlin (Prenzlauer Berg)
Metrostation: Senefelder Platz of Eberswalder Straße
Voor meer informatie zie de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.