MODE & BEAUTY

Slow Fashion // Avond in het teken van duurzame mode

Snel, snel, snel
Tegenwoordig moet alles snel, snel, snel. “Tijd is geld”, is de uitspraak die je dan vaak te horen krijgt. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat die snelheid er ook voor zorgt dat de kwaliteit van producten achteruit gaat en dat het vaak ten koste gaat van wat juist is. Juist voor de natuur, maar ook voor de mensen die op deze aardbol rondlopen.

Fashionavond rondom duurzame, ethische mode
Slow FashionOp 7 november is daar dan ook Slow Fashion. Slow Fashion is een avond tijdens Résidence de la Mode in Den Haag, waarover ik binnenkort meer zal schrijven. Tijdens Slow Fashion staat alles in het teken van verantwoorde, groene, duurzame en ethische mode. De avond wordt georganiseerd in Het Nutshuis in Den Haag – daar waar alles altijd net een tikkie anders is. Bij het zien van het programma begint iedere fashionliefhebber en/of jonge ontwerper al te watertanden…

Tijdens Slow Fashion kan je tijdens de catwalkshow prachtige mode van ontwerpers bewonderen. Ook is er een talkshow waar onderwerpen als bewustzijn, consuminderen en lokale productie aan bod komen. Daarnaast kan je op speeddate met een van de vijf experts op het gebied van (verantwoorde) mode of kan je je bij de mini expo verbazen over de indrukwekkende fotoserie What we wear door fotograaf Pieter van den Boogert. Tijdens Slow Fashion krijg je ook drie keer de kans om de film Terrorized into being consumers te zien, gemaakt door de Italiaans-Zweedse Erik Gandini.

Catwalkshow
Ontwerpers Niki Milioni, Marjanne van Helvert, Elsien Gringhuis en Natalie de Koning tonen in een fantastische catwalkshow hun ontwerpen. Van DIY kragen en futuristische meegroeipakken tot hypernatuurlijke materialen en high fashion. De eerste show start om 20.00 uur. Heb je die gemist? Dan krijg je om 22.30 uur gewoon nog een kans!

Talkshow
Veel van onze (goedkope) kleding wordt gemaakt in fabrieken die door malafide praktijken van de fabriekseigenaren levensgevaarlijk zijn voor de textielarbeiders. Consumenten, modeketens en ontwerpers zijn zich er steeds meer van bewust dat mode anders moet. Maar hoe? Met innovatief textiel, lokale productie en consuminderen? Niki Jansen, Lynsey Dubbeld en Ellen Sillekens gaan hierover in gesprek.

nataliedekoninbangladesh03

Speeddates
Een buitenkansje voor alle jonge ontwerpers die graag meer willen weten over het vak of op zoek zijn naar advies. In speeddates van 10 minuten nemen enkele experts op het gebied van (verantwoorde) mode samen met jou je portfolio door. Ook beantwoorden Irene Mertens, Aimy Eyzenbach, Simon Angel en Lynsey Dubbeld al je vragen. Denk je: “jaaaa, dat wil ik!”? Stuur dan snel een mail naar Zweers@nutshuis.nl, want er is maar plaats voor zes deelnemers!

Foto-expo & Film
Bezoek de mini expo What we wear van fotograaf Pieter van den BoogertHij volgde onze kleding van de textielfabrieken van Bangladesh, via de mode-industrie in Nederland, naar de tweedehandsmarkten in Ghana. Erg indrukwekkend! Wat ook enige indruk maakt, is de film van Erik Gandini. Terrorized into being consumers (2003, 54 min.) gaat over hoe de ontvanger van reclamespotjes wordt gereduceerd tot een machteloze consumptieslaaf, die gelooft dat het kopen van dingen zaligmakend is.

Kaartverkoop
CampagneposterEen complete avond rondom duurzame fashion. Wie wil hier nu niet bij zijn? Juist. Kaartjes kopen dus. Tot en met 6 november is het mogelijk om via Het Nutshuis een kaartje in de voorverkoop te reserveren. Op de avond zelf betaal je dan €7,50 (met bevestiging van de reservering). Op de dag zelf is een kaartje €10,- (zonder reservering) te koop bij de kassa van Het Nutshuis.

Slow Fashion – 7 november 2013 van 20.00 tot 24.00 uur.

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
T: 070 345 90 90
E: info@nutshuis.nl