ETEN

Recept: Smoothie // Kaki en kaneel

Kaki fruit. In China wordt deze heerlijke vrucht al eeuwen gegeten, in Nederland zijn we er minder bekend mee. Wat is het eigenlijk? De kaki fruit is een oranje kleurige vrucht van de ‘Diospyros kaki’. Deze boom groeit alleen in gebieden boven de 1000 meter en wordt daarom vooral in subtropische gebieden gekweekt. De kaki is rijp als de schil een beetje zacht aanvoelt.

Afgelopen weekend heb ik het voor het eerst geprobeerd. Lekker! De smaak lijkt een beetje op een mix tussen papaya, dadel en mango. Deze smoothie is dankzij de toevoeging van kaneel lekker verwarmend en dus ook geschikt voor de koudere dagen. Een heerlijk romig en vullend ontbijtje!

Wat heb je nodig voor 1 groot glas:

• 1 stuk kaki fruit, geschild
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel superfoods (bijenpollen en cacao nibs)
• 4 flinke eetlepels magere kwark
• 100 ml water

Doe alles in je blender, schenk het in een mooi glas en voeg wat extra superfoods toe als garnering. Meer recepten? Bekijk mijn recept artikelen voor Moderne Hippies of neem een kijkje op mijn foodblog.