Recept: Smoothie spinazie, banaan en kokos

A smoothie a day, keeps the doctor away!

Jaa, ik ben er dol op. Geef mij maar een groot vol glas met een kleurrijke smoothie erin, in plaats van een croissant met jam. Om de dag maak ik er een en dat wissel ik dan af met bijvoorbeeld havermout, boekweitpannenkoeken of homemade granola.

Omdat de zon weer begint te schijnen, wil ik met jullie een fris en vrolijk recept voor een spinaziesmoothie delen:

  • 5 blokjes bevroren spinazie (mix bladspinazie met een heel klein beetje water. Pureer dit met een mixer en giet dit vervolgens in een ijsblokjes houder, en voila!)
  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje rijst- of amandelmelk (als het kan: ongezoet)
  • half kopje coconut water
  • 1 handvol ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepel vanilla-extract
  • 1 takje verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel handje cacoa nibs
  • extra bonus: ¼ theelepel chlorella voor die extra healthkick!

Enjoy lieve moderne hippies!

*Je kunt vanilla-extract, cacao en chlorella in een biowinkel of online kopen.