ETEN

Recept: Lunch // Snelle salade

Snelle salade

Het is eindelijk echt zomer in Nederland. Het werd eens tijd! Ik kan er zo van genieten. Wie niet? Zonder jas naar buiten (als die warme zomerse bui niet valt natuurlijk), een lekker bruin kleurtje, hardlopen in de warme avondzon, feestjes, festivals… Feit is wel dat je in de zomer meer uitgeeft. Ik wel tenminste. Toch wil ik graag biologisch en gezond blijven eten. Dat vind ik gewoon ontzettend belangrijk. Bij de Ekoplaza ben ik er van de week achter gekomen hoe je dit slim kunt aanpakken. Heb je niet zoveel zin om lang in de keuken te staan, leef je op een budget en moet je voor 1 of 2 personen koken? Dan is dit ook een oplossing voor jou:

Beetje van Ekoplaza, beetje van jezelf
Bij de deli afdeling van de Ekoplaza kun je kant en klare maaltijden kopen. Van salades tot soepen, pasta en stoofpotjes. Ik ben grote fan van de speltpasta en lasagne. Deze zijn alleen nog best duur voor 1 persoon: voor zo’n 5 tot 6 euro heb je een redelijke portie. De salades (couscous, quinoa, noem maar op) zijn zo’n 4 tot 5 euro per portie. Koop er hier 1 van. Ik kocht in dit geval de couscous salade van 4 euro (met munt, tomaat, peterselie en komkommer). Zoek daarna bij de groente afdeling naar groenten en zakjes sla/rauwkost die in het seizoen afgeprijsd of de aanbieding zijn. Selderij is nu bijvoorbeeld goedkoop. Zo kocht ik een grote bos selderij (1.50 euro), een bakje alfalfa met 30% korting (50 cent) en een zakje rode kool en wortel met 30% korting (1 euro).

Super snel
Thuis verdeelde ik dit alles over 2 porties. Ik heb er een beetje olie, biologische appel azijn en wat biologisch geitenkaas aan toegevoegd (dit is natuurlijk optioneel). Zo heb je een super gezonde en snelle biologische maaltijd voor € 3,50- p.p.! Ik heb er twee avonden heerlijk van gegeten. Je kunt het natuurlijk afwisselen door elke keer een andere salade/maaltijd te kopen en te kijken wat er op dat moment in de aanbieding is. Je kunt dit natuurlijk ook bij de Marqt of je lokale biologische supermarkt toepassen.

Tips
Heb jij nog tips voor moderne hippies die biologisch op een budget leven? Deel ze hieronder in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.