ETEN

So T. // Eetbare thee

So T Cover

Soms vind ik thee zo lekker ruiken dat ik bijna zou willen dat het, naast drinken, ook lekker zou zijn om de kruiden op te eten. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik So T.[ea] [ime] ontdekte! Deze thee bestaat onder andere uit kruiden, superfoods en fruit. Je trekt er thee van door de mix in een thee-ei te doen of gewoon los in heet water te doen. Nadat je de thee hebt opgedronken, is de mix geweld en kun je het opeten. Het is lekker, gezond en doordat je niets van de thee weggooit, ook nog eens goed voor het millieu. Geniaal idee, toch?

So T.

Je kunt de thee in verschillende smaken krijgen. De thee afgebeeld op de foto hierboven is de smaak ‘The Magic Elixer’. Deze mix bestaat uit appel, dragonfruit, aalbessen, aardbeien, acerola kersen, vlierbloesem en goji bessen. Ik had naast deze mix ook de ‘Fountain of Orange’ besteld, welke bestaat uit verschillende citrusvruchten. Deze tweede mix smaakt echt ontzettend naar sinaasappel en de vruchten zijn ook echt heel lekker om op te eten.

So T 1

Zoals ik al zei, kun je de mix in een thee-ei doen of gewoon los in heet water. Hierboven zie je het verschil. Als je de mix los in heet water doet, trekt het beter (de thee is ook donkerder van kleur). Nadeel is wel dat het tijdens het drinken dus ook los in het water drijft, waardoor er al snel kleine stukjes meekomen als je een slok thee neemt. Ik vind dit persoonlijk niet fijn en mijn voorkeur is dan ook om het in een thee-ei te doen. Qua smaak van de thee zelf heb ik overigens geen verschil geproefd.

So T 2

Dit is hoe de mix eruit zie nadat het is geweld. Ik vond het verrassend lekker. De Magic Elixer mix is een beetje zurig van smaak, wat ik wel lekker vond na het kopje thee te hebben opgedronken. De Fountain of Orange mix bestaat voor een groot deel uit citrusschilletjes en vruchten en die smaakt dus gewoon heel erg naar citrus, erg lekker!

De mixen van So T. zijn hier te bestellen. De prijs varieert van €3,50 tot €5,95 per zakje van 50 gram. 1 theelepel van de mix is voldoende voor een kopje thee en uit 1 zakje haal je circa 10 kopjes thee. Als je, net als ik, een echte theeleut bent is een zakje van deze thee echt een musthave!