HOTSPOTS, MODE & BEAUTY

Om te onthouden // SPUL7

Via Daniëlle, trend stagiaire op mijn werk, hoorde ik over SPUL7. SPUL7 is bedacht en opgericht door 7 medestudenten van haar (International Lifestyle Studies, Fontys Academy for Creative Industries) en helemaal moderne hippie proof!

Met SPUL7 willen deze jonge creatievelingen een statement maken tegen de huidige consumptiemaatschappij, door ruilhandel te bevorderen en bewustwording aan te wakkeren.

Hoe? SPUL7 opent ‘Museum met een verhaaltje’.
Aanstaande donderdag en vrijdag opent SPUL7 voor twee dagen ‘Museum met een verhaaltje’ in Tilburg. In deze tweedaagse pop-up store staat de emotionele waarde van diverse tweedehands spullen en vintage kleding centraal. De spullen in het ‘museum’ bevatten allen een mooie, handgeschreven anekdote van de vorige eigenaar. Je kunt het museum gaan bezoeken om inspiratie op te doen en mooie anekdotes tot je te nemen, maar het is ook mogelijk om zelf spullen mee te nemen voorzien van een persoonlijke kattebel en deze te ruilen tegen een uniek product met bijbehorend verhaal van een ander. De spullen zijn eventueel ook tegen een schappelijke prijs te koop, hoewel het ruilelement natuurlijk wel de essentie van het idee is en SPUL7 verzekert ons: ‘van ruilen komt geen huilen!’

SPUL7

Eén van de mooie verhalen die ik terugvond op de Facebook pagina van SPUL7 deel ik graag met jullie. Het is afkomstig van Lot:

“Dit jurkje deed ik vrijwel altijd aan bij mijn eerste dates, want een zwart jurkje is natuurlijk altijd goed! Hij heeft me door heel wat leuke afspraakjes, maar door nog veel meer awkward moments heen geholpen. Nu heb ik een vriendje, en heb ik hem (als het goed is) niet meer nodig. Hopelijk brengt ‘ie iemand anders ook (meer) geluk!”

Hoe cute is dat, en dit is pas één van de vele verhaaltjes. Ben je niet in de buurt van Tilburg deze week? Het is ook mogelijk om via de Facebook webshop een bod te doen op spulletjes die je hart gestolen hebben.

Museum met een verhaaltje
Nieuwlandstraat 15, Tilburg
Openingstijden: 31 januari (10.00-21.00)/ 1 februari (10.00-18.00)
Facebook webshop

PS voor meer inspiratie van Daniëlle op het gebied van trends, lifestyle en meer: check out haar eigen blog, it’s worth it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.