HOTSPOTS

Fijn Plekje // Sterk Staaltje (A’dam)

Met dit weer heeft denk ik vrijwel niemand zin om uitgebreid in de keuken te staan. Sterker nog, ik zie vooral studenten van zonsopgang tot zonsondergang vertoeven in het park zonder een vin te verroeren en ik zie de werkende mens tegen het einde van de middag zich als een gek haasten om zich bij deze groep aan te sluiten.

Deze post is een beetje voor de luxebeesten onder ons. Voor de harde werker die vindt dat hij elk zonnestraaltje dat er na afronding van het werk nog is, mee moet pakken. Maar ook voor de student die vindt dat hij wat beters heeft verdiend dan een kant en klare salade van de AH of een stokbroodje met aïoli na al die scriptie- en paperdeadlines. Maar ook voor mensen die het op andere grond verdiend hebben: ga je parkdiner halen bij Sterk Staaltje (Amsterdam). Van quiches tot salades (héél veel verschillende salades!), van allerlei soorten pasta tot heerlijk bereid vlees, van aardappeltjes, wraps en couscous tot smoothies – je kunt er je lol op en de ideale maaltijd samenstellen. En vooral een heel verse maaltijd.

Voor de wat meer bijzondere levensmiddelen kun je hier trouwens ook terecht: ze hebben allerlei leuke producten, vooral veel Italiaanse, die je niet in de gemiddelde supermarkt vindt. Bijzondere kaas, worst en pastasoorten om thuis mee te variëren. Voor de vroege parkgangers: er zijn ook heerlijke belegde broodjes te koop en mijn favoriet van de hele winkel zijn de caramel shortbread-koeken. En de pecannoot-variant daarvan. Ga er maar kijken en zorg eens goed voor jezelf!

Sterk Staaltje is ook voor menig UvA-student pauze proof: hij is te vinden op Staalstraat 12, vlak bij de Oudemanhuispoort, te Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.