KUNST & CULTUUR

(Oude) Muziek om van te houden // Stevie Nicks

Portrait Of Stevie Nicks

JA MENSEN. De tijd is gekomen om jullie te spammen met the greatest lady on earth: Stevie Nicks. Misschien kennen jullie haar wel: voormalig frontwoman van Fleetwood Mac en all-around bohemian goddess.

Ooit, toen ik opgroeide, draaide mijn vader Fleetwood Mac’s album Rumours op vinyl en ik vond het schitterend. Ergens in de tussenliggende jaren is Stevie Nicks  van not done tot weer helemaal hot gegaan, met als culminatie dat ze vorig jaar plotseling een gastrol kreeg in American Horror Story: Coven. Maar daar houdt Stevie’s world domination niet op: in oktober lanceert ze haar nieuwe album 24k Gold (waarschijnlijk een pun op haar grootste hit Gold dust woman), waarop ze 24 nooit-eerder-uitgebrachte nummers van 1969 tot nu opnieuw heeft opgenomen.

Luister bijvoorbeeld The Dealer:

En, for old times’ sake, mijn favoriet Rhiannon:

Maar zelfs daar houdt het niet op. De zangeres heeft nu ook een tentoonstelling in Morrison Hotel Gallery in New York. Speciaal daarvoor heeft ze honderden selfies avant la lettre verzameld – door haarzelf gestyled. En gezien Stevie een legendarische bohemian schoonheid was en is, is het vast een sight to behold!

Hieronder alvast een sneak peek:

stevie1

stevie2

Ik zou er ZO voor naar New York gaan! Jullie?

– xx – Liselore