KUNST & CULTUUR

Voor in Huis // StoryTiles

2013 is het jaar van de belangrijke handtekeningen, mag ik wel zeggen. In mei zette ik mijn handtekening om verder te gaan als echtgenote van Bram en vorige maand heb ik mijn handtekening onder een voorlopig koopcontract gezet.

Vanaf november aanstaande zijn wij trots eigenaar van een mooi jaren dertig huis! Nou, mooi.. Dat gaan we er van (proberen te) maken in de winter. We nemen het namelijk over van een wijlen oud vrouwtje. Wellicht kan je er dan iets bij voorstellen hoe dat klus-huis er bij staat; oude vloeren, behang op de muren, klein keukentje, geen toilet boven en welgeteld 1 elektra groep. Het ideale huis dus om helemaal in te richten en vorm te geven, zoals wij het zelf willen!

Alle kennis en nieuwigheden op het gebied van interieur en productvormgeving kan ik nu daadwerkelijk gaan toepassen in ons eigen huis. Wellicht zal ik jullie ter zijne tijd nog veel meer gaan vervelen met leuke klusverhalen en DIY’s, maar voor nu wilde ik een bruggetje slaan naar een partij die ook de Moderne Hippies Markt stond: StoryTiles. De kraam met die prachtige kunstzinnige miniatuurverhalen op de unieke Hollandse witjes.

Al een hele tijd heb ik een ontzettende zwak voor tegeltjes. Oude (Delfts blauwe) tegeltjes, buitenlandse tegeltjes, prachtig gekleurde tegeltjes en heldere moderne tegeltjes. Natuurlijk moeten we hier iets mee doen in het huis, aangezien we er een nieuwe keuken in gaan zetten, het toilet beneden moeten aanpakken en boven een nieuwe badkamer gaan plaatsen. Mogelijkheden voor nieuwe (oude) tegels genoeg dus!

Juist de combinatie tussen oude en nieuwe tegeltjes vind ik ontzettend leuk en dat is ook precies wat mij zo aansprak aan de tegeltjes van StoryTiles. Laten we eerst samen even kijken naar hun fantastische promo filmpje:

Kijk, en voor zo’n Klazinus heb ik dus een zwak… Een oud, ontheemd en eenzaam tegeltje die wordt opgelapt, waardoor er weer een prachtige romance ontstaat tussen tegel en muur. Beeldend kunstenaar Marga van Oers creëert, met oog voor detail en een dosis humor, unieke tegeltjes. Door haar leuke kijk op de wereld, ontstaan er interessante collages van oude beelden, foto’s en knipsels.

Omdat het een groot succes is, zijn er inmiddels al twee series; de Oud Hollandse tegels en de Moderne tegels. Verkrijgbaar in 3 formaten (10x10cm, 13x13cm en 20x20cm). Ook leuk: je kan ook je persoonlijke StoryTile laten maken!

StoryTile1

StoryTile2

StoryTile3

StoryTile4

De combinatie van kunst en het ambachtelijke keramiek, maakt dat ik zo hebberig word en echt een paar van deze tegeltjes in mijn keuken, toilet of badkamer wil. Zodra wij tegels gaan leggen, houd ik jullie op de hoogte en maak ik mooie foto’s van de verrassende StoryTile er tussen!

Helpen jullie mee nog meer romances te laten ontstaan tussen tegel en muur? Ga dan naar de website, langs Loods 5 in Zaandam of nog leuker; bezoek de Woonbeurs! Van 1 tot 6 oktober in de RAI, Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.