ETEN

Recept: Ontbijt // Acaibowl

Maandenlang zag ik het voorbij komen op Instagram: de ‘Acai Bowl’. De ene foto nog mooier dan de andere. Ik had werkelijk geen idee wat het was en verwachtte dat het een soort vaag voodoo-achtig brouwsel zou zijn waar je allerlei speciale tropische ingrediënten voor nodig hebt. Valt wel mee, van dat voodoo-achtige brouwsel dus. Tropisch is het wel! De Acai Bowl is heel makkelijk te maken. Wat is het precies? Het is een gerecht, meestal een ontbijt, verrijkt met gepureerde acai of acai poeder. Je kan het dus toevoegen aan je (soja/geiten-)yoghurt, (noten)melk of havermout. Easy en super gezond! Bomvol vitamines, antioxidanten en gewoon heel erg lekker. De smaak van acai is ontzettend fris, bijna citrus-achtig. Het recept voor een ‘Acai Bowl’ met overnight havermout (geweekt in de koelkast ipv gekookt);

  • 250 ml rijst-, soja-, haver- of amandelmelk
  • 5 grote lepels havermout

Zet dit een nachtje in de koelkast! Voeg hier de volgende dag aan toe:

  • 1 schep acai poeder (Ekoplaza/De Tuinen)
  • 2 eetlepels granaatappel zaadjes
  • gemixt fruit naar keuze (banaan, bosbessen en frambozen, die laatste twee zijn nog net in het seizoen!)
  • gedroogde superfoods naar keuze (moerbeien en inca bessen zijn hier erg lekker bij)

Acai

That’s it! Geniet :). Wil je het iets zoeter? Doe er een beetje kaneelpoeder bij, of kies voor biologische honing.

Meer recepten en tips? Neem hier eens een kijkje. Ook lekker is bijvoorbeeld deze yummy winter juice en deze romige smoothie als ontbijt.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.