HOTSPOTS

Fijn Plekje // Sweet Sisters in Amersfoort

Ik was vandaag een beetje inspiratieloos. Afgelopen nacht heb ik heel erg last gehad van migraine en ik voel me dankzij de wondere wereld van het vrouw-zijn al een paar dagen blah. De hele dag heb ik nagedacht over iets om over te schrijven, maar niets was leuk genoeg om me er toe te kunnen zetten. Ik had gewoon nergens zin in en dus ook niet in schrijven. Dus vroeg ik me af waar ik nou wél zin in zou hebben. Al snel kwam ‘chocolade’ in me op. Meteen werd ik enthousiast en kreeg ik weer zin om te schrijven. Ik bedoel, een blog over chocolade; need I say more? Als Amersfoorter denk ik bij chocolade meteen aan Sweet Sisters en daar wil ik jullie vandaag dan ook het een en ander over vertellen.

Sweet Sisters wordt gerund door zussen Sanne en Claudia en is te vinden in de leukste straat van Amersfoort; de Krommestraat (hier zit ook Corazon, waar ik al eerder over schreef). Vanaf het eerste moment dat ik de winkel binnenliep, was ik verkocht. De hele winkel zag er zo leuk uit en er was ontzettend veel keuze. Het is niet zomaar een winkel vol met lekkers, bij alles dat je koopt heb je het gevoel dat je iets heel speciaals koopt en doorgaans is dit ook zo. Naast oneindig veel keuze uit heerlijke merken, biedt Sweet Sisters ook genoeg op het gebied van suikervrij, raw chocolate en vegan chocolate. Daarnaast is er de mogelijkheid om taartjes te bestellen die gluten- en/of lactosevrij zijn.

De kers op de taart is absoluut het enthousiasme en de gastvrijheid waarmee je door Sanne en Claudia wordt geholpen. Ik kan er nog een heleboel meer over vertellen, maar jullie kunnen beter gewoon even naar de foto’s kijken en wegzwijmelen. De Amersfoorters onder jullie zijn ongetwijfeld al goede bekenden van Sweet Sisters (als je er 1 keer naar binnen bent geweest, móet je gewoon terug komen). Voor degenen die niet even naar Amersfoort op en neer kunnen (want geloof me, dat is het waard) heb ik ook goed nieuws: Sweet Sisters heeft namelijk ook een webshop.

SS7

SS1 SS3 SS4 SS5 SS6

Voor meer informatie kun je op de website van Sweet Sisters kijken. Daarnaast kun je ze ook volgen op Facebook, waar regelmatig hun nieuwe toevoegingen aan het assortiment worden gedeeld. Extra leuk; Sweet Sisters organiseert regelmatig leuke avondjes die helemaal in het teken van chocolade staan, zoals een proeverij- en filmavond en een cursus cacaoschilderen. Als je nog niet genoeg redenen had om een keer naar Amersfoort af te reizen (want echt, het is zo’n leuke stad!) dan heb je die nu wel!

Liefs, Yonna