HEALTH & WELLNESS

Verbeter de Wereld // The Phone Stack a.k.a. ’telefoonstapelen’

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

social media explained

Het is weekend: je hebt afgesproken om uit eten te gaan met een stel vrienden, je familie of je vriendje. “Hè, gezellig”, denk je; lekker bijkletsen en gezelligheid. Je gaat aan tafel, maar dan: er moet even getweet worden dat je er zit, de ander ‘vindt dat leuk’ op Facebook, en vergeet geen foto te maken en te bewerken met Instagram. Al gauw zit iedereen op z’n telefoon te kijken.

Blogger Stephie heeft daar echter de oplossing voor gevonden: The Phone Stack (ookwel het “Don’t Be A Di*k During Meals With Friends”-spel). Het voorstel is een schreeuw naar de ‘rust’ van vroeger: we luisteren immers wel naar elkaar, maar alleen via de sociale media. Dat moet anders, dacht Stephie.

The Phone Stack

De regels zijn simpel: wanneer iedereen besteld heeft, worden alle telefoons op een stapel gelegd. Als het eten op is en de rekening betaald, mag er pas weer op de telefoons gekeken worden. Kan iemand zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen wanneer er allerlei tonen uit zijn telefoon komen en pakt hij toch zijn telefoon van de stapel? Dan is hij degene die alles moet betalen.

Bril-jant. Ik ben officieel aanhanger en fan. Wat jullie?