DAGBOEK, INSPIRATIE

Terug- en vooruitblik // Balans

Overzicht Hilde 2015 - 1

Onlangs las ik in de instagramfeed van Amanda Palmer (singer-songwriter en crowdfunding pionier) iets dat een vriend van haar vertelde over all-round punk artist Henry Rollins, en dat haar heel erg hielp dingen in perspectief te houden nadat ze moeder was geworden:

“Henry, he said, takes an inhale year (reading, learning, traveling, absorbing) and then an exhale year (touring, working, speaking, art-assaulting).”

Nou ben ik wel geen multidisciplinair kunstenaar (ik kan er in ieder geval nog niet de rekeningen van betalen), en een jaar uittrekken voor alleen input of output lijkt me wel een héél lange periode, maar het concept staat me wel erg aan. En dan vooral de realisatie dat de tijd die je neemt om te leren, rusten en consolideren – kortom, waarin je dingen laat bezinken – geen verspilde tijd is. Om je opgedane ervaringen om te kunnen zetten en/of te delen, moet je ze eerst verwerken. Something that is easy to forget in this day and age! Natuurlijk is het niet handig om dan weer in het andere uiterste te vervallen van continu informatie verzamelen of endless navelgazing – er mag ook wel iets concreets uit voortkomen – maar het is enorm bevrijdend te beseffen dat je niet constant iets hoeft te doen wat andere mensen kunnen zien. Nu is de uitdaging nog dat mezelf blijven vertellen, ook als ik in een dip het gevoel heb that I have nothing to show for myself.

Op persoonlijk vlak stond afgelopen jaar nog in het teken van wennen aan veranderde situaties, zoals samenwonen (goed) en wonen in een andere stad (wisselend). Naast mediteren en tijd inplannen om te ontspannen, heeft het mij veel geholpen concrete en haalbare doelen te stellen, verdeeld in kleine blokjes over korte periodes (zoals mijn artikelen voor MH en witness my Finished Objects op sociaal brei-netwerk Ravelry!). Hopelijk pluk ik daar in 2016 ook de vruchten van (een rijbewijs! een nieuw shared blog over vintage breien!).

Ik zou jullie allemaal graag een prachtig 2016 willen toewensen waarin alleen maar geweldige dingen gebeuren, maar liever nog wil ik jullie veel kracht, moed en support van geliefden wensen voor als het niet zo meezit. Remember: Inhale. Exhale.

Liefs, Hilde