INSPIRATIE

Terugblik 2014 // 3 van mijn lievelingsartikelen

Laten we even de cliché-zin erin gooien: wat gaat een jaar toch snel. Als ik terugkijk naar de artikelen die ik dit jaar heb geschreven, zie je ‘langzaam’ maar zeker waar je voor het eerst mee in aanraking kwam, wat je hebt meegemaakt en wat je hebt geleerd.

Ik heb een top 3 gemaakt van mijn (dus zelf geschreven) lievelingsartikelen van dit jaar. Een gevoelsding, want het zijn allemaal persoonlijke artikelen. Waarbij ik weer iets heb geleerd of mezelf heb overtroffen. Bij deze:

1. Report // Een maand zonder alcohol

A&M maand zonder alcohol1

Een hele uitdaging: een maand lang zonder alcohol, en jawel: mét m’n vriendje. Een maand lang tweette ik er zo nu en dan over, maar dit was een artikel waar ik echt de tijd voor nam. Het was enorm leerzaam en soms mis ik het wel. Misschien dat ik het in 2015 gewoon weer eens doe, want ik heb me in tijden niet zo lekker gevoeld. Het is nog steeds een artikel dat enorm goed gelezen wordt. Heb jij ‘m gemist? Lees ‘m hier.

2. Report: handlezen // Consult bij Joyce van Nispen

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen15

Helemaal aan het begin van het jaar ging ik naar Joyce van Nispen voor een handanalyse. Mensen om me heen zouden me niet per se als “zweverig” omschrijven; ik ben ergens ook een beetje te nuchter voor dit soort dingen. En daarom was de ervaring des te heftiger. Het was een prachtige ervaring en ik denk nog wekelijks aan wat er uit deze handanalyse is gekomen. Benieuwd? Lees ‘m hier.

3. Weg met dogmatisch denken // Op naar Ibiza!

20140408-151703.jpg

In de lente van dit jaar besloot ik, redelijk spontaan, een paar weken naar Ibiza te gaan. Niet voor vakantie, maar “gewoon” om te werken. Aangezien mijn werk zich grotendeels online bevind, vond ik dat dit eigenlijk best moet kunnen. Alleen mijn omgeving vond het maar wat verwarrend. “Veel plezier!”, “geniet van je vakantie!”, “neem je rust!” werd me vlak voor vertrek gezegd. Ik snapte er niets van. Waarom begreep men niet dat dit gewoon kon? Weg met het dogmatisch denken! (Dit had net zo goed de titel van deze gehele website kunnen zijn, denk ik). Uit frustratie besloot ik op het vliegveld spontaan een artikeltje te tikken. Vanaf m’n mobiel geschreven dus. En nog steeds trots op! Lees ‘m hier.

Ik kan dus wel concluderen dat ik de persoonlijkere posts heel leuk vind: ik vind het heerlijk om iets van me af te schrijven, te delen met de wereld en het idee te hebben dat ik een ander toch even anders kan laten nadenken over een onderwerp.

Q: Hebben jullie misschien een favoriet artikel van deze site? Daar ben ik heel erg benieuwd naar! Dus laat vooral weten welke dat is 🙂

Liefs, Marte

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.