INSPIRATIE

Terugblik 2014 // Een nieuwe dagelijkse routine

Onlangs sliep ik voor een nachtje weer eens bij mijn geliefde ouders en pas toen viel het me echt op: ik heb een ander “thuis”. Mede door deze website, heb ik mezelf andere gewoontes aangeleerd, waardoor ik allerlei dingen miste toen ik daar was.

Het hoort allemaal inmiddels bij mijn dagelijkse routine, maar deze is (duh) wel met een flinke portie hippiestyle. En daarom deel ik vandaag met jou mijn “nieuwe” dagelijkse routine. Gewoontes die ik door de artikelen van dit jaar eigenlijk heel normaal ben gaan vinden:

1. Ik word wakker en meet mijn temperatuur met de Lady-Comp – een natuurlijk anticonceptiemiddel. Geen pil meer, thank the lord!

Net wakker
Morning! (Net wakker, gezicht nog niet gewassen)

2. Zodra ik heb gedoucht, gebruik ik kokosolie als gezichtcrème. Overigens gebruik ik het ook als zogeheten “nachtcrème”. Ik neem zo’n pot alleen nooit mee op reis/naar m’n ouders, omdat ik dat altijd redelijk onhandig vind. (WIE komt er met een briljante oplossing voor het kokosolie-meenemen-op-reis-probleem, met name voor de WARME landen?). Sidenote: in de winter gebruik ik liever wel lotions; het liefst zo natuurlijk mogelijk.

kokosolie schoonheidsmiddel beauty

3. Een half uurtje voor het ontbijt drink ik ongeveer 3 keer per week warm citroenwater. (Er zijn weken bij dat ik het oprecht vergeet, maar over het algemeen houd ik me er aan). Met een rietje, overigens.

Citroenwater drinken
Tja, wat kan ik er verder over zeggen?

4. Ik heb een blender, waar ik geregeld allerlei heerlijke smoothies mee maak. Bijna iedere dag is het of mijn ontbijt of mijn lunch. Superfoods? Nee, vooral gewoon lekker veel groente en fruit.

Smoothie Buiten Lente

5. En geregeld ontbijt ik met soyayoghurt met zelfgemaakte granola. Of een goede boterham met bijvoorbeeld… een avocado of zelfgemaakte hummus.

Granola Moderne Hippies Marte
En dat vormt toch vaak al een plaatje op zich.

Q: Merk jij ook een nieuwe dagelijkse routine bij jezelf sinds dit jaar? Misschien geïnspireerd door de recepten en lifestyle van Moderne Hippies? 😉

-xx- Marte

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.