INSPIRATIE

Terugblik 2014 // Top 3: De Filosofie van Annemarie

Annemarie

Oh, oh, oh, wat zou Moderne Hippies zijn zonder onze Annemarie? Onze eigen Bridget Jones. Iedere zaterdagochtend zitten weer enorm veel mensen met smart te wachten op haar eigen rubriek: De Filosofie van Annemarie. Annemarie blogt sinds januari 2014 voor Moderne Hippies en dat is nu dus bijna precies een jaar geleden. Na dit jaar zou ik Annemarie omschrijven als een super positief en warm mens met de meest bizarre en hilarische hersenspinsels en ervaringen.

In haar eerste mail naar mij probeerde ze uit te leggen wie ze was:

Mede dankzij mijn avontuurlijke karakter en bijzonder slecht ontwikkelde motoriek kom ik regelmatig in situaties terecht die bijna onwerkelijk zijn: aswolken, noodlandingen, slechte dates, mislukte detox-experimenten en emotionele rollercoasters. Mijn leven is een feest met extreme hoogtes, diepe dalen en vooral veel verwondering over zaken!”

Ze twijfelde echter nog wel een beetje:

Ik blog al een tijdje maar ik heb mijn blogs nog niet openbaar durven maken omdat ik mij heb afgevraagd of de wereld op mijn mening zit te wachten.”

Met een enorme fanbase mag ik inmiddels wel zeggen dat we haar heel dankbaar mogen zijn dat ze haar mening wil delen. Ze laat ieder weekend een sprankeltje inspiratie, positiviteit en een glimlach bij ons achter. God, wat maakt ze het leven heerlijk relatief en leuk. Schrijven is wat ze het liefste doet (“zoek jij die plaatjes maar uit”) en ik ben er daarom ook van overtuigd dat ze hier haar werk van kan gaan maken.

Deze terugblik-posts werken voor mij ook weer heel erg helend. Ik word er super dankbaar van. Ik ben door deze site omringd met mensen die allemaal op dezelfde manier in het leven willen staan als ik. Ze houden vast aan hun idealen, hebben enorm veel dromen en houden zielsveel van spontane, rare acties. Annemarie is precies zo. Toen ik spontaan naar Berlijn wilde, baalde ze er enorm van dat ze niet had gereageerd en vroeg ze zich nog dagen af waarom ze niet ‘gewoon’ was meegegaan. Toen zij vervolgens spontaan besloot naar Thailand te gaan, vroeg ze een paar dagen van tevoren: waarom ga jij eigenlijk niet mee?

I love it.

Dit zijn de 3 best gelezen artikelen van De Filosofie van Annemarie:

  1. Project-X
  2. Crazy Little Thing Called Love
  3. Hip, Hippie, Hipst

Het leukste is natuurlijk om ze allemaal te lezen! Dat zijn er in totaal 44. Veel leesplezier!

-xx- Marte

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.