INSPIRATIE

Terugblik 2018 // De 10 best gelezen artikelen

Zo. De kerstdagen zijn weer voorbij. Hopelijk heb je precies dát kunnen doen waar jij je goed bij voelt. En met een beetje geluk heb je nu vakantie tot het nieuwe jaar… want dan heb je namelijk tijd genoeg om de tien best gelezen artikelen op ModerneHippies.nl van 2018 (nogmaals) te lezen!

Dit zijn ze:

10. Ik kom uit de kast. Ik ben veganist.

Toen vegetariër Roanne meer leerde over de zuivelindustrie, vond ze dat ze zich niet meer kon verschuilen achter haar ‘relaxte’ houding ten opzichte van dierlijke producten. Ze gooide het roer om en werd veganist. En dat vond ze soms best lastig…

Lees hier: Ik kom uit de kast. Ik ben veganist. (En dat vind ik soms best lastig.)

ik kom uit de kast ik ben veganist moderne hippies

9. Project Portugal

Kennen jullie Iris nog? Ze was dit jaar terug op Moderne Hippies, en hoe! Samen met haar vriend heeft ze een afgelegen ruïne in Portugal gekocht om daar een eco-project starten. Wat, waar, hoe, wanneer? Dat las je in deze fijne serie van maar liefst zeventien delen.

Lees hier: Project Portugal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Fack it, ik ga wonen in het buitenland

“Adem in, adem uit. Ik ga wonen in het buitenland!” Xantoucha verhuisde begin dit jaar naar Australië en nam je mee in de tijd die hieraan vooraf ging. Ook gaf ze tips om deze droom uit te laten komen – want welke moderne hippie heeft die nou niet?

Lees hier: Fack it, ik ga wonen in het buitenland! (+ 3 tips voor jou)

Processed with VSCO with f1 preset

7. Hippie Hotspots op Mallorca

Staat Mallorca bij jou ook bekend als zon, zee en zuipen? Suus moest haar mening bijstellen na haar mini-vakantie op dit waanzinnig mooie eiland! In deze post vond je haar traveltips en foto’s om bij weg te dromen.

Lees hier: 7x Hippie Hotspots op Mallorca

mallorca-1-3

6. Tiny house

Benieuwd hoe deze tiny house verder is ingericht? En hoe het is om op twintig vierkante meter te koken, slapen, werken én te ontspannen? Prisca ging in gesprek met Noortje, die hier off-grid woont… ook in de winter.

Lees hier: Een  kijkje in een tiny house

tiny house moderne hippies2

5. Wat moet je weten als je gaat freelancen?

Freelancen: vrijheid, onafhankelijkheid, creativiteit! Maar ook belasting betalen en andere minder leuke geldzaken… In dit artikel gaven we je een aantal tips die we graag zelf hadden gekregen voordat we onze bedrijfjes startten!

Lees hier: Wat je moet weten als je gaat freelancen? (+ handige belastingtips)

Marte - Freelance op het strand

4. Online tweedehands kleding

Suus koopt bijna niets anders meer dan tweedehandskleding. Of dat vies of ouderwets is? See for yourself! Krijg je meteen tien fijne online adresjes om secondhand te shoppen.

Lees hier: Outfit inspo // 10 x online tweedehands kleding shoppen

Moderne Hippies x Outfit inspo lente-1-9

3. Reizen in Letland

Zoë ging op avontuur naar dit onontdekte groene pareltje en had geen idee wat ze kon verwachten. Maar: wow. Hikes door wilde moerasgebieden, morningdips in spectaculaire watervallen en slapen in een barrel house. Benieuwd naar Zoë’s travel diary én breathtaking foto’s?

Lees hier: Reizen in Letland: een onontdekte groene parel

2. De ultieme backpack-inpaklijst

Waar gaan al die spullen met dat meisje heen? Elke reis doet Suus het weer verkeerd: ze neemt veel te veel mee. Daarom maakte ze, in the heat of the moment tijdens haar Borneotrip, de ultieme backpack-inpaklijst. En blijkbaar was ze niet de enige met deze struggle: het is de één na best gelezen post van dit jaar!

Lees hier: Wat moet je (niet) meenemen als je gaat backpacken?

cover moderne hippies meenemen backpacken-1

1. Merlyn

Zelden zijn wij zo geraakt door een interview. En jullie blijkbaar ook, want dit is by far het best gelezen artikel van 2018. Diep, diep respect voor Merlyn, die in haar eentje in een caravan in Roemenië woont om de zwerfhonden daar te helpen.

Lees hier: Merlyn (31): “Ik verhuisde naar Roemenië voor de zwerfhonden” 

stichting dogs by merlyn x moderne hippies-1-4

Wij wensen jou een vrij, bewust en avontuurlijk 2019!

Liefs, Zoë & Suus

Hier vind je de terugblik op 2017!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram
en dit is Zoë’s Instagram en deze van Suus