INSPIRATIE

Terugblik 2019 // De 10 best gelezen artikelen

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd voor reflecteren, onthaasten en terugblikken. Een goed moment dus om de tien best gelezen artikelen op ModerneHippies.nl van 2019 (nogmaals) te lezen! Dit zijn ze:

10. 5 x Doen in Bretagne

Op zoek naar een plekje waar je even helemaal lekker op kan laden in vredige natuur? Als je van slow travel houdt, dan is de Franse regio Bretagne wellicht wel je volgende go-to bestemming. Je vindt er paradijselijke eilanden, verborgen baaien, ruige rotsen en duizenden kilometers aan fiets- en wandelpaden.

Lees hier: 5 x Doen in Bretagne

© Berthier Emmanuel

9. Essence training // Hoe mijn leven van een 6 naar een 9 ging

“Ik voelde me ietwat afgevlakt, de bruisende energie uit mijn studententijd was langzaam weggeëbd. Maar je wordt ouder, wijzer en verstandiger. Dus niks om me zorgen over te maken, toch? Niets bleek minder waar te zijn.”

Jantine volgde de Essence training en loste blokkades op, waar ze zich vooraf niet eens bewust van was…

Lees hier: Essence training // Hoe mijn leven van een 6 naar een 9 ging

art-artsy-color-887349

8. Festivalreport MadNes // Dansen, surfen en uitwaaien op Ameland

Een festival waar je overdag leert surfen, slacklinen, mediteren en blokarten en ’s avonds helemaal uit je plaat gaat? Dat is MadNes Festival op het strand van Ameland!

Lees hier ons festivalreport (en schrijf daarna meteen MadNes 2020 in je agenda!).

Lees hier: Festivalreport MadNes // Dansen, surfen en uitwaaien op Ameland

moderne hippies madnes festival02228-2

7. Ik bezocht een medium in de zoektocht naar mijn droombaan

Tried & tested: een aurareading! We lieten ons persoonlijke energieveld lezen in de hoop focus te vinden in de zoektocht naar een droombaan. Of dit gelukt is, lees je hier…

Lees hier: Ik bezocht een medium in de zoektocht naar mijn droombaan

beach-clouds-dawn-391522

6. 10 x Doen in het Zwarte Woud

In het kader van duurzaam reizen, zoeken wij het tegenwoordig liever wat dichterbij. In en rondom Nederland zijn namelijk zúlke mooie plekjes te vinden: je moet alleen even weten waar je moet zijn. Het Zwarte Woud in Duitsland stond al lange tijd op ons lijstje, en deze lente trokken we er dan eindelijk op uit!

Lees hier: 10 x Doen in het Zwarte Woud

Moderne Hippies x Zwarte Woud - 9

5. Festivalreport // De magie van Mañana Mañana

Een mainstage zonder dranghekken, zelf-tappunten (gooi je muntje in de melkbus!) en afterparty’s in de donkere gewelven van een kasteel? Op Mañana Mañana kan het! Ons report over dit fenomenale festival lees je hier.

Lees hier: Festivalreport // De magie van Mañana Mañana

moderne hippies mañana mañana festival02174

4. Recept: Jamu, een Indonesische health tonic

Niet alleen de doordringende kleur en de smaak zijn opvallend, maar vooral alle gezondheidsvoordelen die aan dit drankje worden toegeschreven: traditionele Jamu (letterlijk: medicijn). Het wordt van oudsher door geneeskundigen in Java en Bali gebruikt voor zo’n beetje alles. En wij hebben het recept!

Lees hier: Recept: Jamu, een Indonesische health tonic

Schermafbeelding 2019-04-04 om 11.26.29-2

3. 7 x Hotspots in Rome

“Dit was mijn tweede keer in Rome (toch handig, dat muntje in die fontein), en ik heb de toeristische massa nu vermeden. Tijdens deze trip ontdekte ik een heel andere kant van de Eeuwige Stad: botanische wereldtuinen, vintage winkels, moderne kunst en kunst van.. menselijke botten.”

Lees hier: 7 x Hotspots in Rome

moderne hippies hotspots rome 01522

2. Recept: Vegan pokébowl

Wij eten al jaren geen vlees en vis meer en zijn altijd op zoek naar nieuwe vega(n) gerechten. Laatst maakten we een vegan poké bowl. We dachten dat deze zonder vis wat flauw zou smaken, maar hij was god-de-lijk! En dat vonden jullie blijkbaar ook, want het is het op één na best gelezen artikel van dit jaar.

Lees hier: Recept: vegan pokébowl

modernehippies recept vegan poke bowl-1-7

1. 10 x Hotspots in Nijmegen

Na zeer grondig onderzoek (lees: borrelen, uit eten, theater, musea, yoga, duurzaam shoppen) konden we jullie heel goed vertellen wat de tien fijnste plekken in Nijmegen zijn. En blijkbaar waren jullie het hier mee eens, aangezien deze blogpost duizenden keren werd aangeklikt!

Lees hier: 10 x Hotspots in Nijmegen

moderne hippies - Hotspot-De-Kaaij-Nijmegen-16

Dankjewel!
Voor alle leesuren, likes en de mooie en opbouwende comments.
Wij wensen jou een vrij, bewust en avontuurlijk 2020!

Hier vind je de best gelezen artikelen van 2018 en hier die van 2017!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram