DUURZAAM, ETEN

The Dutch Weed Burger // Zeewier is ’t nieuwe vlees (en nog lekker ook)

IMG_4577

Stiekem kijk ik naar de toeristen die grinnikend op de menukaart kijken. Eindelijk hebben ze, net buiten het centrum, iets anders gevonden dan een lelijke, toeristische fastfoodtent met schreeuwende neonreclame en slappe friet, maar toch staat zelfs híer een Dutch Weed Burger op ’t menu…

Ook ik moest een aantal keren lezen; The Dutch Weed Burger? Een geniale naam voor een geweldig product, namelijk een hamburger van sojasnippers en zeewier (kombu). De burger is dus 100 procent plantaardig (en dus vegetarisch, veganistisch én halal!), maar ook 100 procent gezond; zeewier zit bomvol met mineralen en eiwitten. Ook zitten er geen kleur- en/of conserveermiddelen in (echt niet) en krijg je er een speciale superlekkere Weedsauce bij, die minstens net zo gezond en plantaardig is.

Anders dan sommige medebloggers ben ik geen superfoodie of fulltime vegetariër en heb ik geen zesde culinaire zintuig, maar de Weed Burger is voor iedereen lekker, goed en mega verantwoord. Ik ben niet snel ‘fan’ van eten of superfoods, maar ik geloof er heilig in dat deze burger (en binnenkort ook waarschijnlijk seawharma, Baconut & Wishbites) het super lekkere antwoord kan zijn op de belachelijke bio-industrie. De meeste vleesvervangers vind ik kurkdroog, taai of simpelweg niet lekker, maar deze burger heb ik 100 keer liever dan een hamburger.

Van Alkmaar tot Zuid Scharwoude en van Almkerk tot Veere; je vindt de Weed Burger in steeds meer restaurants, strandpaviljoens, betere festivals of hotels. Voor meer informatie kun je op de website kijken of langsgaan bij de pop-up container op ’t Over ’t IJ festival. Of volg The Dutch Weed Burger op Facebook.

Gr, Rick