KUNST & CULTUUR

Boekentip // The New Gypsies

De fotograaf Iain McKell volgde tien jaar lang “The New Gypsies” in Groot-Brittanië en portretteerde hen.

Final-cover-McKell16.indd

“The New Gypsies” is niet zomaar verzonnen: het was de jeugd die het leven in de stad zat was, die een anarchistische filosofie hadden en Margaret Thatcher haatte. Zonder historie met oorspronkelijke nomaden, kozen ze met hun punk spirit voor de nomadische vrijheid.

Iain McKell2

Iain McKell3

Iain McKell6

Iain McKell7

Iain McKell11

Iain McKell12

Deze new-age reizigers zijn zelfs een stapje verder gegaan: zo hebben ze de voorkeur om met paard en wagen te reizen in plaats van benzineslurpende Volkswagen busjes. Wat daar juist tegenin gaat, is dat ze de moderne technologie wel volledig omarmen. Ze hebben laptops, mobiele telefoons en Facebook. Daarover zegt Iain zelf: “I loved this idea of the old and the new working well together and the open road”. Je begrijpt het goed: het zijn echt nomaden. Ze kiezen er bewust voor geen vaste plek te hebben, en leven constant ‘langs de weg’.

Iain McKell1

Iain McKell4

Iain McKell8

Iain McKell9

Iain McKell10

Iain McKell13

Iain McKell14

Iain McKell15

Iain McKell16

In het boek van Iain McKell volg je een klein groepje nomaden over een tijdsbestek van 10 jaar. Het boek is gevuld met tal van prachtige beelden. Zeker een prachtig fotoboek voor op de salontafel!

Met dank aan een van onze volgers kan ik deze tip met jullie delen. Heb jij ook een tip? Mail me dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.