INSPIRATIE

#throwbackmemories // Wat is jouw eerste herinnering als meisje?

Bekijk de interviews die ik had voor NSMBL x Plan Nederland! Bekijk de video’s hier:

https://www.youtube.com/watch?v=yKNbcw1b6T0

Conclusie? Onze typische meisjesherinneringen zijn voor meisjes in Uganda helemaal niet normaal. Zij gaan door hun ongesteldheid niet eens meer naar school, want ze hebben niet eens maandverband.

Met €5 help je een meisje aan duurzaam en betaalbaar maandverband waarmee zij één jaar lang geen schooldag meer hoeft te missen. Hierdoor gaat haar toekomst en die van haar familie er een stuk rooskleuriger uitzien. Mijn moeder (hoe hilarisch) herkende dit type maandverband wel: zij heeft dit in haar jeugd nog moeten gebruiken (“Bah, zo vies. Maarja, het was het enige wat mogelijk was en een prima oplossing.”). Dat denk ik dus ook voor deze meiden: het is een begin! Laat je support zien en doneer hier.

Bekijk het gehele artikel op NSMBL.

Liefs, Marte

PS Ik ben genomineerd voor de VIVA400! Ik kan JOUW hulp heel goed gebruiken, door hier op mij stemmen. Dank je wel!

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).