ETEN

Boek: review // Thug Kitchen

cover thugkitchen

Jullie weten inmiddels dat ik niet van de superfoods ben. Sterker nog: het is een godswonder dat ik nog leef en semi-gezond ben, aangezien ik jarenlang een afschuwelijk eetpatroon heb gehad. Als student at ik soms wekenlang (zonder overdrijven) alleen pasta met ketchup en kaas. En tijdens mijn burn-out twee jaar geleden was het enige dat ik kon maken en naar binnen kon krijgen van die instant noedelsoep. Dat en af en toe een tosti was letterlijk het enige dat ik at.

Nou, over de jaren heb ik met variërende mate van succes een domestic goddess van mezelf proberen te maken… Wait, who am I kidding? Een domestic goddess zal ik nooit worden (ik denk er zelfs serieus over om Helpling in te schakelen zodat het nog wat wordt met m’n huis), maar ik heb wel ontdekt dat ik beter kan koken dan ik altijd dacht. Met de hulp van Jamie en Nigella lukt het me om een mean curry, pasta met versgemaakte Siciliaanse pesto en nog een tiental andere lekkere dingen op tafel te toveren en daar ben ik al best trots op. Ook ben ik vegetarisch geworden, maar dat heeft eigenlijk alleen met mijn intolerantie voor dierenleed te maken. Vegan is me echter altijd een stapje te ver gegaan (KAAAAS!), maar nu heb ik toch een website (en nu ook kookboek!) ontdekt die helemaal in mijn straatje past: Thug Kitchen.

Thug Kitchen is THE BOMB. Hun motto zegt het al: “Eat like you give a fuck.” Thug Kitchen is, in hun eigen woorden, “the only website verbally abusing you into a healthier diet.” De site (en het kookboek, dat deze week uitkomt) staat vol gezonde (meestal vegan) én lekkere recepten, maar zonder alle pretentieuze bullshit in veel van dat soort kookboeken. De makers van Thug Kitchen are telling it like it is. Met behulp van een heleboel fuck-it’s:

thugkitchen 1

“Taste and add more lemon juice, salt, pepper, you know, whatthefuckever you think might be lacking […] Some beans can be left whole, don’t fucking stress about it.”

thugkitchen 2

“I don’t really give a damn that you slept through breakfast. That’s no excuse to eat cold pizza wheneverthefuck you eventually drag your ass outta bed. You’re blurring meal times, nothing wrong with that. But don’t go wait in a fucking line at some pretentious restaurant that overcharges for breakfast food. Grab a mimosa and BRUNCH LIKE A FUCKING BOSS.”

thugkitchen 3

“Cook the pasta according to the package directions or your instincts, whateverthefuck you normally do […] Throw in the cherry tomatoes and cook those little fuckers until they start to shrivel up a bit, about 4-5 minutes […] Yeah, garlic and nectarines. Calm the fuck down and just trust the method […] Serve right away with some extra basil on top so it looks legit as fuck.”

Kijk VOORAL ook de hilarische trailer voor het Thug Kitchen kookboek:

I FUCKING LOVE THAT SHIT!

– xx – Liselore