KUNST & CULTUUR, MODE & BEAUTY

TINK The Hague // Next level window shopping

TINK The Hague

Zijn jullie in de weekenden lekker aan het shoppen voor cadeautjes? Het valt mij tijdens de feestdagen altijd op dat de etalages van de winkels worden omgetoverd tot ware kunstwerken…

TINK
Vanaf aanstaande zaterdag 8 december heb je tot het eind van het jaar de tijd om écht je ogen uit te kijken in het winkelhart van Den Haag. TINK The Hague realiseert daar 3 weken lang 60 spectaculaire winteretalages en ‘pop up’ fashion etalages in leegstaande panden. Steden als Londen, Parijs en New York gingen ons voor. In Nederland is onze hofstad de eerste stad met een expositie van mooiste winteretalages. Deze zijn speciaal voor het evenement ontworpen door studenten, kunstenaars en creatieven in samenwerking met ondernemers en warenhuizen. Zij gaan de strijd aan voor de mooiste, meest bijzondere, creatieve, ludieke of inspirerende winteretalage. TINK heeft een handige route (print/sla op!) voor je uitgestippeld zodat je alles op je gemak kunt bewonderen. Het publiek kan via het stemformulier of via Facebook stemmen op zijn of haar favoriete etalage en zo zelf kans maken op leuke prijzen.

TINK XL
Op 15 en 16 december vindt TINK XL plaats, tijdens dit weekend wordt er extra uitgepakt. Het wordt een winterparade aan theatervoorstellingen en concerten. Je kunt lekker (window) shoppen en onderweg kleine voorstellingen en sneak previews van culturele Haagse gezelschappen beleven. De mensen van Close Act Theater zullen in prachtige fantasy outfits door de straten paraderen. Ook kun je genieten van een moderne versie van Het Zwanenmeer, door Lonneke van Let. Het Residentiekoor zing heerlijk toepasselijk kerstliedjes en je kunt op de foto gaan in een reusachtige glazen kerstbol (origineel en grappig voor een gekke Kerstkaart).

Hot Fashion route
En ben jij echt een modefanaat? Doe dan mee aan de Résidence de la Mode route. Dit is een moderoute die vooraf gaat aan TINK. De route is ook al voor je uitgestippeld (plattegrond). Doe hem op je gemakje en laat je verrassen en inspireren door langs de verschillende bezienswaardigheden te wandelen, zoals diverse ‘pop-up-stores’ van onder meer Sjaak Hullekes (winnaar Dutch Fashion Awards 2009).

Dagje Den Haag
En als je dan toch in Den Haag bent, dan heb ik nog wat tentjes die je af kunt struinen als je tijd over hebt! Voor toffe kleding en accessoires moet je zijn bij Vintageshop Cute But Wrong en creatief warenhuis HOOP (ook al genoemd in de Résidence de la Mode route). Een kop koffie haal je bij Lola Bikes & Coffee. Ga lekker lunchen bij ’t Achterommetje of bij De Overkant, en geniet van een diner met allemaal kleine hapjes en lekkernijen bij Grapes & Olives. Wil je overdag nog even langs de kapper voor een fris-feestdagen-kapsel? Dan beveel ik je (ten harte, ik ben zo ontzettend blij met haar!) kapsalon Chez Fred aan, vraag naar Priscilla en zeg dat je via mij komt ;). Zij zitten naast het lunchtentje ’t Achterommetje in de gelijknamige straat die dwars door de Passage loopt (je weet wel, waar die gigantische nieuwe Apple store van 2500 m2 komt). Van highlights tot een toffe pony of alleen de puntjes, Priscilla heeft gouden handen en een lekkere nuchtere instelling. Voor 25,95 euro ben je gewassen, geknipt en geföhnd. Zo hou je ook nog genoeg geld over voor een toffe outfit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.