KUNST & CULTUUR

TIP: blog // Lief dagboek

Zo nu en dan kom ik een blog tegen waarvan ik echt kan zeggen: wauw, dít is vernieuwend! Dat had ik bij blog www.astoldbyica.wordpress.com, a.k.a. Lief dagboek van Ica.

Het idee is heel simpel (en daarom ook zo briljant): het zijn letterlijk overgeschreven stukjes dagboek, waarbij Ica af en toe de nodige comments schrijft. Een “nostalgische trip down mijn puberale memory lane” aldus Ica. Tel daar nog een flinke dosis zelfspot en humor bij op, en de succesformule is gecreëerd.

Voor mij is het extra grappig, omdat ik uit dezelfde omgeving kom en op dezelfde middelbare school heb gezeten. Neemt niet weg dat het voor iedereen herkenbaar zal zijn: de manier waarop je in een dagboek schreef, hoe je ‘verbanden’ legde en hoe onzin als compleet logisch werd gezien. Ik lach iedere keer om haar blogposts en wil jullie daarom deze blog echt aanraden. Ik vind het briljant en fantastisch!

Lezen? Dat doe je dus hier.