HOTSPOTS

Fijn Plekje // Instock in Amsterdam

20140623-141853.jpg

Marte schreef vorige week al over de Kromkommers uit Rotterdam, maar ook bij ‘ons’ in 020 kun je sinds kort de wereld een beetje beter maken tijdens een avondje (uit)eten. Selma, Bart, Freke en Merel (vier medewerkers van Ahold) hebben op het Westergasterrein een restaurant geopend waar gekookt wordt met alle boodschappen die de Albert Heijn normaal iedere dag weggooit: Instock. Nog een prachtig initiatief om voedselverspilling te verminderen door producten maximaal te benutten dus. Want wist je dat ruim een derde van onze voedselproductie verloren gaat ín de keten?

Instock is een pop-up restaurant waar we de komende 5 maanden zeker nog van kunnen genieten. De oogst van de dag verschijnt op een fijn krijtbord, net als de koks die jouw avond gaan koken. Ze hebben op vrijdag en zaterdag een driegangen diner voor €20,- en op zondag een brunch voor €10,-. (En hoe leuk; ze hebben ook de soep van Kromkommer ;)).

Het allereerste diner op 20 juni zat al stampvol, maar voor de andere avonden kun je nog gewoon reserveren via het formulier op de site. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar er zal ongetwijfeld binnenkort een Tried and Tested verschijnen op deze site.

20140623-141707.jpg

20140623-141654.jpg

Je vindt Instock op Polonceaukade 9 (op het Westergasterrein) in Amsterdam. Bekijk de website voor meer info.

Gr, Rick