REIZEN

Travel Tip // Plus One Berlin

We zijn enkele weken geleden begonnen aan de rubriek De Local List – een korte lijst met tips ‘van de locals’. We hebben er al één van Curaçao en van Milaan, maar er liggen nog velen in het verschiet. Berlijn hoort ook zeker in het rijtje thuis. Nu is nog niemand daar aan toegekomen, maar kwam ik wel het volgende voor je tegen: Plus One Berlin. 

Plus One Berlin heeft onze Local List wel heel praktisch gemaakt. Ze verhuren namelijk niet alleen kamers; je krijgt er ook een local bij. Je kunt in totaal kiezen uit 28 locals, die jou de stad laten zien zoals alleen een local deze beleeft. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je met de local bent. De locals zijn gekozen vanwege hun kennis en passie voor de stad, en hebben verschillende nationaliteiten, beroepen en interesses. Mensen vinden het ergens altijd een beetje ‘eng’ om met vreemden zo direct met elkaar om te gaan – bang voor ongemakkelijke stiltes vooral. Desalniettemin moet je je er bij dit idee maar eens goed overheen zien te stappen.

Andere leuke details:

– Het hotel is ontworpen door twee architechten uit Berlijn, en hebben nieuwe en geborgen materiaal met elkaar gecombineerd. Dit zorgt voor een stijlvol en ecologisch hotel.
– Je verblijft (logischerwijze) niet in een toeristisch gebied van Berlijn, maar in het Kreuzkölln gebied.
– De kamer biedt ruimte voor 2 tot 3 personen en is 120 euro per nacht (inclusief de local).

Check dus www.plusoneberlin.com voor dit te gekke en unieke hotel en boek je trip naar Berlijn!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.