REIZEN

Travel Tip: Berlijn // Perlbohne

Na een maand lang door Oost-Europa te zijn getrokken, begeef ik me weer in ons – helaas nog steeds – koude kikkerlandje. Eén van mijn favoriete bestemmingen tijdens mijn reis was Berlijn. Naast de rauwe uitgaansscene is ook het dagelijks leven in Berlijn erg aangenaam. Ergens in april dit jaar gaf Marte al een goede hoteltip voor Berlijn. Na me deze zomer ondergedompeld te hebben in deze stad, wil ik jullie graag ook een plekje aanraden.

In de inmiddels veelbezochte wijk Prenzlauer Berg verschijnen steeds meer kleine cafés, galeries en vintage kledingwinkeltjes. Tijdens één van onze wandelingen door de schattige straatjes van deze wijk, belandden we bij café Perlbohne, waarbij midden op straat wat stoelen met dekentjes opgesteld stonden. Gretig namen wij plaats en begonnen te watertanden bij het zien van de kaart. Naast het heugelijke feit dat het melk biologisch is, serveert het ‘cafétje’ (eerder een koffiehuisje) namelijk ook zelfgemaakte chocoladetaarten en -koekjes.

Het interieur is verder gewoon zoals dat hoort te zijn bij een koffietentje; gezellig, knus, het ruikt er naar goede koffie, er staan wat leren banken en op de achtergrond wordt er jazz gedraaid. Leuke bijkomstigheid; een toiletbezoek kun je combineren met een verfrissende douche, want die hebben ze ook… omdat het kan (ofzo).

Wij dronken er één van de beste latte’s in heel Berlijn. En geloof mij, we hebben er nogal wat geproefd. Zeker een plekje om te bezoeken dus. Voor iedereen die binnenkort naar onze oosterburen afreist, Perlbohne bevindt zich op de Wörther Straße 22.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.